Δικηγόρος 16χρονου Ρομά: «Πρόκειται για μια πραγματικά εν ψυχρώ δολοφονική επίθεση» (βίντεο)

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ο άτυχος 16χρονος Ρομά χειρουργήθηκε στο κεφάλι, αλλά η ζωή του πλέον «κρέμεται από μία κλωστή», τόνισε ο δικηγόρος της οικογένειας του ανήλικου που τραυματίστηκε σοβαρά, δεχόμενος πυροβολισμούς από αστυνομικούς, κατά τη διάρκεια καταδίωξης σήμερα τα ξημερώματα στη Θεσσαλονίκη.

Σχολιάζοντας δε την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., ο Θεόφιλος Αλεξόπουλος έκανε λόγο για «ευθεία βολή» και για «εν ψυχρώ δολοφονική επίθεση» κατά του 16χρονου, υπογραμμίζοντας πως δεν πρόκειται απλώς για «ακόμη μια» εκδήλωση ακραίας αστυνομικής βίας.

Συγκεκριμένα, αναφερόμενος στην εν λόγω ανακοίνωση, είπε τα εξής: «Μου κάνει τρομερή εντύπωση, είναι στο ίδιο πλαίσιο προηγούμενων όμοιων ανακοινώσεων όμοιων περιστατικών τα οποία έλαβαν χώρα στην Αθήνα και δυστυχώς είναι αυτές οι δηλώσεις και ανακοινώσεις που έρχονται και οπλίζουν τα χέρια αστυνομικών να λειτουργούν με τέτοιο τρόπο. Δεν πρόκειται δυστυχώς για ακόμη μια για εκδήλωση ακραίας αστυνομικής βίας. Πρόκειται για μια ευθεία βολή, για μια εν ψυχρώ δολοφονία».

Σύμφωνα με τον κ. Αλεξόπουλο, πρόκειται «βάσει της προανακριτικής έρευνας και τις έρευνες του τμήματος εγκλημάτων κατά ζωής – για μια βολή. Αποτυπώνεται ακριβώς το πώς έφυγε η συγκεκριμένη βολή». Ο δικηγόρος επισημαίνει πως δεν υπήρξε καμία απολύτως ενέργεια του παιδιού κατά των αστυνομικών, χαρακτηρίζοντας ανυπόστατα τα σενάρια περί εμβολισμού της μηχανής από τον 16χρονο.

«Δεν τον καταδίωξαν για μια ληστεία, ένα βιασμό, μια ανθρωποκτονία. Αλλά γιατί είχε κάνει μια κλοπή ευτελούς αξίας, της τάξης των 20 ευρώ. Όταν είδαν ότι δεν συμμορφώνεται, σήκωσαν το πιστόλι από πίσω. Η βολίδα έχει τρυπήσει το τζαμί πίσω του, γιατί το αυτοκίνητο ήταν αγροτικό. Σπάει το τζάμι καρφώνεται στο μαξιλαράκι και καρφώνεται στο κεφάλι του παιδιού», πρόσθεσε ο κος Αλεξόπουλος, επισημαίνοντας πως ο 16χρονος δεν είχε μαζί του κάποιο όπλο.