Πειραιάς: Ρομά απλώνουν στην πλατεία με τέρμα μουσική όλη μέρα!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Συνεχίζεται το καθημερινό μαρτύριο των κατοίκων της Παλιάς Κοκκινιάς καθώς η αυξανόμενη παρουσία των Ρομά στην περιοχή, προκαλεί σημαντικά προβλήματα στην καθημερινότητα.

Το Piraeus Press έχει αναδείξει το πρόβλημα με αποκλειστικά ρεπορτάζ, από την «κατάληψη» της πλατείας Αγίας Σωτήρας μέχρι το κλείσιμο δρόμου λόγω γλεντιού και την έφοδο της ΕΛΑΣ  με δεκάδες άνδρες.

Παρόλα αυτά, δε φαίνεται να αλλάζει κάτι!

Σημειώνεται ότι και ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης έκανε επιτόπιο έλεγχο και απηύθυνε αυστηρό μήνυμα στου Ρομά της περιοχής, οι οποίοι χρησιμοποιούν ως βάση τους αγορασμένα παλιά προσφυγικά σπίτια και συναθροίζονται κατά δεκάδες.

Πρέπει να αναφερθεί ότι όλα αυτά συμβαίνουν στον «Κήπο» της οδού Κω, ακριβώς έξω από της πόρτα του 14ου Γυμνασίου Πειραιά!

Τελευταίο περιστατικό το άπλωμα παπλωμάτων και κουβερτών στην πλατεία, σε κοινή θέα και καταγγελία για μουσική στη διαπασών!

Μάλιστα, σύμφωνα με μαρτυρία κατοίκου της ευρύτερης περιοχής, προσήλθε η αστυνομία στο σημείο, ύστερα από καταγγελία για ηχορύπανση, λαμβάνοντας ως δικαιολογία από έναν Ρομά ότι το γλέντι στήθηκε λόγω αρραβώνα!

Οι παλιές οικογένειες που κατοικούν στην Παλιά Κοκκινιά έχουν φτάσει στα όρια τους ενώ η κατάσταση θυμίζει καζάνι που βράζει, έτοιμο να εκραγεί!

Η πολιτεία θα πρέπει άμεσα να δώσει λύσεις σε ένα νέο κοινωνικό φαινόμενο που αναπτύσσεται εντός του αστικού ιστού, και το οποίο ενδέχεται να λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, καθώς οι πολίτες νιώθουν ανυπεράσπιστοι στο έλεος της ανομίας και της παραβατικότητας.