Υπόθεση Κολωνού: Πηχυαίο κύκλωμα πίσω από την απόπειρα συγκάλυψης; – Τι ανέφερε η δικηγόρος της 12χρονης (βίντεο)


«Η έρευνα προχωρά πολύ αργά και έχει σταματήσει κάθε δημοσιότητα για το θέμα»

Την ώρα που έγινε γνωστό πως ο Ηλίας Μίχος διατηρούσε και άλλο κινητό τηλέφωνο, μια συσκευή, μέσω της οποίας επικοινωνούσε με παιδοβιαστές και κανόνιζε τα ραντεβού της φρίκης και ενώ ο ίδιος στέλνει μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση ότι κανένας δεν θα ξεμπερδέψει τόσο εύκολα σε αυτή την δυσώδη υπόθεση, δεν έχει υπάρξει καμία απολύτως εξέλιξη αναφορικά με το «κυνήγι» των παιδοβιαστών!

Οι διαδικασίες έχουν πάψει να «τρέχουν», αφού πλέον σκυτάλη έχουν πάρει οι εξελίξεις για την Κιβωτό του Κόσμου, με τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση μαστροπείας να παραμένουν ασύλληπτοι. Τα παραπάνω σε συνδυασμό με τις καταγγελίες από πολλές πηγές ότι ο Ηλίας Μίχος είχε ενημερωθεί για την έρευνα, προκαλούν οργή αλλά και ερωτήματα για το κράτος δικαίου.

Η 12χρονη που έπεσε θύμα αλλεπάληλων βιασμών και μαστροπείας παραμένει σε άθλια ψυχολογική κατάσταση. Όπως καταγγέλλει η δικηγόρος της, Ασπασία Ταραχοπούλου, η ανήλικη παλεύει μόνη της, χωρίς καμία ψυχολογική υποστήριξη.

«Η ανήλικη βλέπει μία μητέρα προφυλακισμένη και παιδοβιαστές καταδικασμένους που κυκλοφορούν ελεύθεροι»

Ερωτώμενη γιατί έχει καθυστερήσει η απάντηση για το αίτημα αποφυλάκισης της μητέρας της ανήλικης, η δικηγόρος απάντησε πως δεν μπορεί να γνωρίζει τον λόγο, ωστόσο αυτό που βλέπει είναι «μία μητέρα προφυλακισμένη και παιδοβιαστές καταδικασμένους που κυκλοφορούν ελεύθεροι». Σημείωσε πως όλο αυτό επιβαρύνει τη ψυχολογία της 12χρονης που θεωρεί τον εαυτό της υπεύθυνο για την προφυλάκιση της μητέρας της.

«Μίλησα με τον κύριο εισαγγελέα, ο οποίος κάνει τις γνωμοδοτήσεις, ο οποίος μου είπε πως είχε μεγάλο φόρτο εργασίας και δεν έχει προλάβει να κάνει την πρόταση, και μου είπε μέχρι την Πέμπτη, Παρασκευή θα την έχει ολοκληρώσει» αποκάλυψε η δικηγόρος.

Επισήμανε πως η ανήλικη έχει αποκοπεί εντελώς από την εκπαίδευση ενώ η θεία της μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης απολύθηκε από την εργασία της. «Αυτοί οι άνθρωποι δεν ζητάνε ελεημοσύνη, ζητάνε μέριμνα κοινωνική, από το κράτος, ζητάνε δουλειά» συμπλήρωσε η δικηγόρος.

Υπογράμμισε τη σημασία του να αποφυλακιστεί άμεσα η μητέρα της ανήλικης, να εργαστεί και να μπορέσει να συνεισφέρει στην επιμέλεια των παιδιών της, και κυρίως στην ψυχολογική κατάστασή τους. «Η έρευνα προχωρά πολύ αργά και έχει σταματήσει κάθε δημοσιότητα για το θέμα» κατέληξε η δικηγόρος.