ΦΩΣ ΣΤΟ ΤΟΥΝΕΛ: Νέες αποκαλύψεις για το διπλό φονικό των Σερρών

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Τα «ορφανά» αποτυπώματα που εντοπίστηκαν μέσα στο σπίτι, αναμένεται να εξεταστούν με τις πιο σύγχρονες μεθόδους. Πρόκειται για γενετικό υλικό που δεν έχει ταυτοποιηθεί και ανήκει σε άγνωστο άτομο. Με την εξέλιξη της επιστήμης μπορούν να δώσουν το προφίλ του δράστη.

Ο τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας κ. Γιώργος Φιτσιάλος μίλησε στην Αγγελική Νικολούλη για την πρωτοποριακή μέθοδο που εφαρμόζεται ήδη στη Γαλλία. «Εδώ και πολλούς μήνες αναμένουμε τα αποτελέσματα από τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ.  Γνωρίζουμε ότι έχουν συλλεχθεί πάρα πολλά πειστήρια , αλλά δεν έχουμε κάποια συγκεκριμένη ενημέρωση. Η τελευταία λέξη της τεχνολογίας μπορεί να μας οδηγήσει στη σκιαγράφηση του προφίλ του δράστη. Η μέθοδος αυτήδύναται να δώσει επιπλέον χαρακτηριστικά όχι μόνο για την γενετική ταυτότητα του ατόμου από το οποίο προέρχεται το DNA, αλλά και φυσικά χαρακτηριστικά του. Τέτοια είναι το χρώμα μαλλιών , ματιών, το σχήμα του προσώπου, η φυλή στην οποία ανήκει. Πρόκειται για εξαιρετικά χρήσιμα στοιχεία, όταν το DNA που έχουμε βρει δεν συμπίπτει με εκείνο πιθανών υπόπτων» τόνισε χαρακτηριστικά.

Η μέθοδος αυτή χρησιμοποιείται στην έδρα των εξειδικευμένων εργαστηρίων στην Γαλλία εδώ και ένα χρόνο και έχει εφαρμοστεί σε πολλές περιπτώσεις που αφορούν στη Γαλλική Δικαιοσύνη. «Στην περίπτωση του διπλού φονικού των Σερρών, μόλις μας επιτραπεί να έχουμε πρόσβαση στο γενετικό υλικό που ήδη εξετάζεται, θα απαιτήσουμε να εφαρμόσουμε αυτές τις νέες τεχνικές, με κύριο σκοπό να βοηθήσουμε στις έρευνες. Να βάλουμε και εμείς το λιθαράκι μας στην ανεύρεση του δράστη» κατέληξε.

«Περιμένω την επιστήμη να φωτίσει το σκοτάδι…»

Στη δημοσιογράφο μίλησε και η αδελφή και κόρη των θυμάτων. Εδώ και ένα χρόνο περίπου, ζει με την ελπίδα ότι θα λάμψει η αλήθεια και θα δικαιωθεί η μνήμη των αγαπημένων της ανθρώπων. «Υπάρχουν μέρες που απελπίζομαι ότι ποτέ δεν θα βρεθεί άκρη και μέρες που οι ελπίδες μου αναπτερώνονται. Η επιστήμη είναι ένα όπλο - σύμμαχος και θα πρέπει να βοηθά σε τέτοιες περιπτώσεις. Περιμένω από τον κ. Φιτσιάλο να πάρει όσα στοιχεία χρειάζεται και να βοηθήσει την έρευνα» είπε χαρακτηριστικά.

Τόνισε πως μέχρι σήμερα δεν είχε καμία ενημέρωση από την Αστυνομία και πως δεν έχει ξαναπάει στο σπίτι της σφαγής.

Σε σχετική ερώτηση της δημοσιογράφου απάντησε ότι σύμφωνα με τη γνώμη της ο δράστης δεν προέρχεται από το γνώριμο περιβάλλον τους. Πιστεύει πως είναι τυχαίος αλλά κινήθηκε βάσει πληροφοριών που του έδωσε κάποιος που γνώριζε τα θύματα. «Ίσως να μπήκε για να κλέψει και να μην περίμενε να βρει τον αδελφό μου μέσα στο σπίτι. Δεν μπορώ αλλιώς να εξηγήσω αυτή τη μανία. Κάνω υπομονή και περιμένω. Από την Αστυνομία μου λένε ότι είναι δύσκολη υπόθεση, αλλά εμένα με πονάει… Θέλω να δικαιωθεί η μνήμη τους…».