«Βλέπουν» Παλαιοκώστα ή Βλαστό πίσω από την απόπειρα απαγωγής

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Από τις αρχές του 2010 υπήρχαν πληροφορίες για σχέδιο απαγωγής μέλους της οικογένειας Μαρτίνου.

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Αστυνομίας ύστερα από την απόπειρα απαγωγής σε βάρος του 33χρονου εφοπλιστή Κίκου Μαρτίνου το μεσημέρι της Πέμπτης στην περιοχή της Βούλας.

Ο κύριος ύποπτος, σύμφωνα με αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ, για τον σχεδιασμό και την προσπάθεια απαγωγής του 33χρονου Ανδρέα-Ιωάννη Μαρτίνου δεν είναι άλλος από τον Βασίλη Παλαιοκώστα.

Το άλλο σενάριο που εξετάζεται είναι πίσω από την απαγωγή να βρίσκεται ο έγκλειστος των φυλακών, Παναγιώτης Βλαστός.

Την ίδια ώρα εξηγείται ο σωτήριος και άμεσος τρόπος αντίδρασης του 33χρονου εφοπλιστή, ο οποίος αμέσως μόλις οι δράστες επιχείρησαν να τον ακινητοποιήσουν απειλώντας τον με όπλα, έκανε όπισθεν και στη συνέχεια αφού απεγκλωβίστηκε από το σημείο επέστρεψε στα γραφεία της εταιρείας ενημερώνοντας παράλληλα την ΕΛ.ΑΣ.

voula1

Σύμφωνα με πληροφορίες η οικογένειά του είχε ειδοποιηθεί από τις αστυνομικές αρχές για τον σχεδιασμό απαγωγής κάποιου μέλους τους από τις αρχές του 2010 και είχαν λάβει «εκπαίδευση» για τις κινήσεις τους σε τέτοιο ενδεχόμενο.

Οι έρευνες

Από την έρευνα προέκυψε ότι οι επίδοξοι απαγωγείς χρησιμοποίησαν πλαστές πινακίδες, με στοιχεία που αντιστοιχούσαν σε όχημα ίδιου τύπου και μάρκας.

Οι δράστες φαίνεται ότι είχαν σχεδιάσει προσεκτικά τις κινήσεις τους, ωστόσο δεν περίμεναν την άμεση αντίδραση του υποψήφιου θύματός τους.

Οι αστυνομικοί που ερευνούν την υπόθεση αναζητούν πλέον περίοικους που είδαν τις κινήσεις των δραστών.

apagwgh2

Παράλληλα στο πλαίσιο ανεύρεσης στοιχείων που θα τους οδηγήσουν στους δράστες δίδουν ιδιαίτερη βαρύτητα στην καταγραφή εικόνων από κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης στην ευρύτερη περιοχή.

Δυστυχώς η κατάθεση του εφοπλιστή δεν βοήθησε σχεδόν καθόλου, καθώς το μόνο που πρόλαβε να δει ήταν άνδρες με κουκούλες να τον σημαδεύουν με όπλα.