Ο Τσίπρας τρέμει τους αγρότες – Τα τρακτέρ «πνίγουν» το Μαξίμου

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Αντιμέτωπος με τη λαϊκή οργή βρίσκεται πλέον ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, μετά το μαζικό «παρών» χιλιάδων αγροτών στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, οι οποίοι διαδήλωσαν εναντίον του νέου ασφαλιστικού νομοσχεδίου που προωθείται με τις ευλογίες των «οικονομικών δολοφόνων» του μνημονιακού Κουαρτέτου.

Η εκτεταμένη χρήση χημικών, δακρυγόνων και βομβίδων κρότου – λάμψης, αν και δημιούργησε χθες, Πέμπτη (28/01/2016) μια αποπνικτική ατμόσφαιρα έξω από το Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο της Θεσσαλονίκης, εντούτοις δεν κατόρθωσε να αποκρύψει ένα αδιαμφισβήτητο γεγονός: Την ένδεια του διδύμου Τσίπρα – Καμμένου, που βλέπουν πλέον καθημερινά να γιγαντώνεται το κύμα της αγανάκτησης από το σύνολο των εργαζομένων της χώρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός εμφανίζεται ιδιαίτερα προβληματισμένος από τις διαστάσεις που λαμβάνουν στο εξής οι κινητοποιήσεις των αγροτών και φαίνεται πως αναζητά εναγωνίως λύση, ώστε να αποφορτιστεί η έντονη δυσαρέσκεια αλλά και να αποκλιμακωθεί η κατάσταση.

Η τακτική του «διαίρει και βασίλευε», που επιχείρησαν να εφαρμόσουν υπουργικά στελέχη της κυβέρνησης Τσίπρα, με μεθόδους που παρότρυναν σε όξυνση του κοινωνικού αυτοματισμού, έπεσε στο κενό με τον πλέον πανηγυρικό τρόπο: Οι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι μεταφορείς και οδηγοί οχημάτων δημοσίας χρήσης, οι επιστήμονες και οι ερευνητές, όλοι μαζί αποφάσισαν να σταθούν στο πλευρό των αγροτών, ζητώντας με μία φωνή όλοι την άμεση απόσυρση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου και την επανέναρξη του διαλόγου από μηδενική βάση.

Και μπορεί τα χθεσινά εγκαίνια της Agrotica στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ να ματαιώθηκανυπό το βάρος των σοβαρών επεισοδίων και της γενικότερης ατμόσφαιρας που μύριζε από νωρίς μπαρούτι, ωστόσο οι αγρότες εγκαινίασαν με τον δικό τους τρόπο την έκθεση, στέλνοντας το μήνυμα στον πρωθυπουργό και το επιτελείο του πως κανείς δεν προτίθεται να κάνει το παραμικρό βήμα πίσω.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΛΑ ΟΣΑ ΕΓΙΝΑΝ ΧΘΕΣ ΠΕΜΠΤΗ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΤΑΙΩΣΗ ΤΩΝ ΕΓΚΑΙΝΙΩΝ ΤΗΣ AGROTICA

«Εμπρός τρακτέρ και πίσω Σόιμπλε…»

Το Μαξίμου είναι κάτι παραπάνω από φανερό ότι έχει θορυβηθεί. Ίσως γιατί είναι η πρώτη φορά ύστερα από σχεδόν έξι χρόνια μνημονιακών εκβιασμών που ο Έλληνας δεν μπορεί πια να ζαλικωθεί κι άλλα επιπρόσθετα βάρη. Η κυβέρνηση φοβάται μια ξαφνική ενδυνάμωση της κοινωνικής συνοχής. Στην πραγματικότητα, την τρέμει.

Και τούτο, επειδή πλέον διακυβεύεται το μέλλον εκατομμυρίων πολιτών, εργαζομένων και συνταξιούχων που καλούνται για πολλοστή φορά να δώσουν τα πάντα στο βωμό των Θεσμών και του «Μνημονίου 3».