ΚΑΤΑΙΓΙΣΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ στην υπόθεση της 4χρονης Μελίνας!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Η υπόθεση της μικρής Μελίνας από την Κρήτη που χάθηκε μετά από μια επέμβαση ρουτίνας έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο.

Οι γονείς της 4χρονης βασανισμένοι από ένα εκκωφαντικό «γιατί» κατέθεσαν μέσω τεχνικής συμβούλου, μηνυτήρια αναφορά για τις ελλείψεις και τις καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση των εργαστηριακών εξετάσεων.

Θεωρούν, ότι έγιναν διαδικασίες χωρίς να ζητηθεί η συγκατάθεση τους ενώ στη μηνυτήρια αναφορά γίνεται λόγοςγια άρνηση συνεργασίας από τις εμπλεκόμενες αρχές και υπηρεσίες. Παράλληλα, ζητείται η γενετική ταυτοποίηση των οργάνων και των δειγμάτων που έχουν ληφθεί για τη διενέργεια των ιστολογικών και τοξικολογικών εξετάσεων.

Την ίδια ώρα, το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τονίζει ότι θα διενεργηθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου έχει ως εξής: «Την Πέμπτη 21/1/2016, ολοκληρώθηκε η διενέργεια της Προκαταρκτικής Εξέτασης όσον αφορά το περιστατικό της 4χρονης η οποία απεβίωσε στο ΠΑΓΝΗ μετά από χειρουργική επέμβαση (αδενοειδεκτομή και μυριγγοτομή).

»Ασφαλές συμπέρασμα για την αιτία θανάτου του παιδιού χωρίς το επίσημο πόρισμα της Ιατροδικαστικής Έκθεσης δεν μπορεί να εξαχθεί. Για το λόγο αυτό προτείνεται η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (ΕΔΕ).

Η Διοίκηση του Νοσοκομείου ανέθεσε τη διενέργεια ΕΔΕ σε ειδικό εμπειρογνώμονα από το Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Σημειώνεται ότι το πόρισμα της Προκαταρκτικής Εξέτασης έχει ήδη διαβιβαστεί στο υπουργείο Υγείας, στην 7η ΥΠΕ, στο Σώμα Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας - Πρόνοιας (ΣΕΥΥΠ) και στην Εισαγγελία».