Ηράκλειο: Επέστρεψε στα θρανία στα 89 του χρόνια

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ο κ. Μιχάλης Φανουράκης από την Επισκοπή Ηρακλείου αποδεικνύει στην πράξη τι σημαίνει Δια Βίου Μάθηση. Είναι 89 ετών και όμως παρακολουθεί τους κύκλους μαθημάτων του Ανοιχτού Λαϊκού Πανεπιστημίου από το 2012. «Είναι το παράδειγμα για όλους μας», δήλωσε μια συμμαθήτριά του. Ο κ. Φανουράκης ήταν αγρότης για όλη του τη ζωή. Πριν μερικά χρόνια, σε ηλικία 85 ετών, σταμάτησε να εργάζεται.

Τι ήταν αυτό άραγε που τον ώθησε να παρακολουθήσει τον κύκλο μαθημάτων του Ανοιχτού Λαϊκού Πανεπιστημίου; «Στη ζωή μας πρέπει να υπάρχει ισορροπία. Όταν σταματάς να εργάζεσαι πρέπει κάτι να κάνεις για να κρατάς ενεργό το πνεύμα σου», απάντησε ο κ. Φανουράκης.

Όταν ρωτήθηκε για το τι έχει να κερδίσει από την παρακολούθηση των σεμιναρίων, έλαμψε το πρόσωπό του και με περηφάνια απάντησε: «Γνώση! Καθημερινά μαθαίνουμε νέα πράγματα. Η γνώση είναι ωκεανός και δεν στερεύει ποτέ, μπορείς πάντα να μαθαίνεις νέα πράγματα. Τα σεμινάρια αυτά με ενισχύουν πνευματικά αλλά και ψυχολογικά. Άλλωστε πλέον έχω πολύ ελεύθερο χρόνο. Τι να κάνω; Να κάθομαι στο καφενείο;».

Πηγή: ekriti.gr