Σούπερ μάρκετ με… ναρκωτικά και αρχαία στην Τήνο


Σε σούπερ μάρκετ ναρκωτικών είχαν μετατρέψει τα σπίτια τους στην Τήνο ένας φυγόποινος και η φίλη του, για τους οποίους ερευνάται αν έχουν διαπράξει και διαρρήξεις στο νησί ή τα όσα βρέθηκαν στην κατοχή τους ήταν ανταλλάγματα για τις ουσίες που διακινούσαν.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης που οργάνωσαν οι αστυνομικοί, είδαν έναν 36χρονο να βγαίνει από το σπίτι του υπόπτου και, αφού τον ακινητοποίησαν για να τον ελέγξουν, βρήκαν πάνω του ένα «φιξάκι» με μικροποσότητα ηρωίνης το οποίο είχε μόλις αγοράσει. Έτσι, έκαναν αιφνιδιαστική έρευνα στο σπίτι του 39χρονου και του έβαλαν χειροπέδες. Στα δωμάτια βρέθηκαν 5,6 γραμμάρια ηρωίνης, 4,6 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, σπόροι κάνναβης βάρους 48,3 γραμμαρίων, ένα χασισόδεντρο ύψους 0,60 εκατοστών μέσα σε γλάστρα, ένα έτοιμο τσιγαριλίκι, 12 ναρκωτικά χάπια χωρίς ιατρική συνταγή, μια ηλεκτρονική ζυγαριά, τρία μαχαίρια και δέκα κινητά.

Όμως, στο σπίτι βρέθηκαν και εννέα αρχαίοι αμφορείς που διαπιστώθηκε ότι έχουν ανασυρθεί από τη θάλασσα και θα σταλούν στις αρμόδιες αρχαιολογικές υπηρεσίες για να  χρονολογηθούν. Ο 39χρονος είχε ακόμη στην κατοχή του ένα σημαντικό χρηματικό ποσό που κατασχέθηκε και ένα κυνηγετικό όπλο με επτά φυσίγγια χωρίς άδεια. Έτσι, ο εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Σύρου του άσκησε δίωξη για διακίνηση και καλλιέργεια ναρκωτικών, παράνομη οπλοκατοχή και παράβαση του νόμου για την προστασία των αρχαιοτήτων.