Πειραιάς: Γνωστός ποδοσφαιριστής ο «εγκέφαλος» της διεθνούς εγκληματικής οργάνωσης με τα 67 κιλά κοκαΐνης

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ποδοσφαιριστής, που κρέμασε τα παπούτσια και ξεκίνησε να ασχολείται με τα ηλεκτρονικά, είναι ο 41ετών επικεφαλής του τρίου που συνελήφθη μέσα στο λιμάνι του Πειραιά, την ώρα που άδειαζαν τα κοντέινερ με τα 67 κιλά καθαρής κοκαΐνης αξίας 2 εκατομμυρίων ευρώ.

Ο ποδοσφαιριστής που πιάστηκε επ’ αυτοφώρω στο λιμάνι του Πειραιά, έχει αγωνιστεί σε ομάδες που πέρασαν από την σουπερλίγκα και είναι πατέρας ενός ανήλικου παιδιού, ήταν όπως λένε «πηγές» της ΕΛ.ΑΣ, στο newsit.gr, δυνατός «παίκτης» στο καρτέλ με την κοκαΐνη, καθώς έκανε κραυγαλέα ζωή, με ακριβά αυτοκίνητα, ρούχα επώνυμων οίκων και συχνά ταξίδια στο εξωτερικό.

Οι έμπειροι αξιωματικοί της δίωξης ναρκωτικών κατάφεραν να αποκωδικοποιήσουν το σύστημα που τα καρτέλ χρησιμοποιούσαν το τελευταίο χρονικό ναυλώνοντας ψυκτικούς, και να μπλοκάρουν το «χρυσό» φορτίο με την κόκα των 2 εκατομμυρίων ευρώ, που ταξίδεψε από το Εκουαδόρ στο λιμάνι του Πειραιά, καμουφλαρισμένη σε κοντέινερ με γαρίδες.

Ειδικότερα, το καρτέλ με τις χοντρές άκρες στη Λατινική Αμερική, «ναύλωσε» τους τρεις Έλληνες εκ των οποίων και τον γνωστό ποδοσφαιριστή μεγάλης ομάδας και δυο ψυκτικούς και δηλώνοντας εικονικές βλάβες στα κοντέινερ που έκρυβαν στα σωθικά τους την «λευκή» κυρία, έμπαιναν σαν κύριοι στο μεγάλο λιμάνι και έβγαζαν την κοκαΐνη.

Διαβάστε επίσης:

Νίκαια: Ανθρωποκυνηγητό με κουκούλες και αυτόματα μέρα μεσημέρι! (φωτο)

Τι ανακοίνωσαν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ.

Δηλώσεις σχετικά με εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης διεθνικού χαρακτήρα, τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν στην εισαγωγή με εμπορευματοκιβώτια στη χώρα μας μεγάλων ποσοτήτων κοκαΐνης από τη Νότια Αμερική

Δηλώσεις Διευθυντή Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, Ταξίαρχου Ιωάννη Σκούρα:

«Καλησπέρα σας.

Η συντονισμένη επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής απέφερε ακόμη ένα καίριο πλήγμα στα κυκλώματα διακίνησης ναρκωτικών μέσω της σύλληψης τριών μελών διεθνικής εγκληματικής οργάνωσης και της κατάσχεσης σχεδόν -67- κιλών κοκαΐνης στο λιμάνι του Πειραιά.

Πρόκειται για τρεις Έλληνες, που είχαν ενταχθεί στην εγκληματική οργάνωση τουλάχιστον από το 2022 και δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση από τη Λατινική Αμερική στη χώρα μας σημαντικών ποσοτήτων κοκαΐνης, την οποία μετέφεραν δια θαλάσσης μέσα σε καταψυκτικούς μηχανισμούς εμπορευματοκιβωτίων.

Χαρακτηριστικό στοιχείο της δράσης τους ήταν ότι εκμεταλλεύονταν την επαγγελματική ιδιότητα των δύο μελών της οργάνωσης ώστε να δικαιολογείται η παρουσία τους σε τεχνηέντως καθορισμένο χώρο απόθεσης των εμπορευματοκιβωτίων και να προβαίνουν ανενόχλητοι στην εξαγωγή των ναρκωτικών από το λιμάνι, χωρίς να γίνονται αντιληπτοί.

Η επιχείρηση για τον τερματισμό της εγκληματικής δραστηριότητας των μελών της οργάνωσης πραγματοποιήθηκε χθες (16 Οκτωβρίου 2023) το μεσημέρι, με τη συνδρομή αστυνομικών της Ε.Κ.Α.Μ., κατά τη διάρκεια της οποίας συνελήφθησαν οι τρεις κατηγορούμενοι ενώ εντοπίσθηκαν σε εμπορευματοκιβώτιο και κατασχέθηκαν -58- συσκευασίες που συνολικά περιείχαν -66- κιλά και -700- γραμμάρια κοκαΐνης.

Στο σημείο αυτό θα ήθελα να επισημάνω ότι για την επιτυχή έκβαση της υπόθεσης υπήρξε καθοριστική η συμβολή και η ανάπτυξη συνεργασίας με το Γραφείο D.E.A. Αθηνών, το Τμήμα Δίωξης και Λαθρεμπορίου της Γ’ Τελωνειακής Διεύθυνσης Πειραιά, το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών του Σ.Δ.Ο.Ε. και τη Διεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Για τον λόγο αυτό συγχαίρω όλα τα στελέχη για τον επαγγελματισμό που επέδειξαν σε όλα τα στάδια της επιχείρησης, τόσο σε πληροφοριακό επίπεδο όσο και κατά το προανακριτικό και επιχειρησιακό σκέλος.

Περισσότερες λεπτομέρειες θα σας παρουσιάσει η Εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Αστυνόμος Β’ Δημογλίδου Κωνσταντία.

Δηλώσεις Εκπροσώπου Τύπου Ελληνικής Αστυνομίας, Αστυνόμου Β΄ Δημογλίδου Κωνσταντίας

«Καλησπέρα σας.

Από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών (Τμήμα Γενικών Υποθέσεων) της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση διεθνικού χαρακτήρα, τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν στην εισαγωγή με εμπορευματοκιβώτια μεγάλων ποσοτήτων κοκαΐνης από τη Νότια Αμερική στη χώρα μας.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν -3- άτομα, μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, ηλικίας 41, 31 και 36 χρονών, ενώ σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση και παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.

Προηγήθηκε κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριακών στοιχείων, από την εξακρίβωση και διασταύρωση των οποίων καθώς και μέσω δημιουργίας προφίλ των εμπλεκομένων (profiling) αποκαλύφθηκε η δομή της εγκληματικής οργάνωσης, ο διεθνικός χαρακτήρας της και η εγκληματική δράση των μελών της.

Συγκεκριμένα, τουλάχιστον από το 2022, οι κατηγορούμενοι εντάχθηκαν σε διεθνική εγκληματική οργάνωση, επιχειρησιακά δομημένη και με διαρκή δράση, η οποία δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση σημαντικών ποσοτήτων κοκαΐνης, από τη Λατινική Αμερική στην ευρωπαϊκή αγορά μέσω θαλάσσης.

Οι ποσότητες αυτές αποθηκεύονταν σε εμπορευματοκιβώτια και συγκεκριμένα μέσα στους καταψυκτικούς μηχανισμούς αυτών και αφού τις εισήγαγαν σε χώρες της Ευρώπης μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, είτε ως χώρα προορισμού είτε ως χώρα διαμετακόμισης, τη διακινούσαν με σκοπό να αποκομίσουν υπέρογκα οικονομικά οφέλη.

Στο πλαίσιο αυτό, διακριβώθηκε και ο ρόλος κάθε μέλους στην εγκληματική οργάνωση, ως εξής:

  • ο 41χρονος, ήταν ο επικεφαλής της ομάδας των συλληφθέντων ατόμων,αφού είχε αναλάβει τις επαφές με τους εισαγωγείς και διακινητές των ναρκωτικών, το συντονισμό της παραλαβής των ναρκωτικών από τα εμπορευματοκιβώτια και την παράδοση αυτών στους τελικούς διακινητές,
  • ο 31χρονος, ήταν άμεσος συνεργάτης με τον επικεφαλής ως προς την παραλαβή των ναρκωτικών από τους μηχανισμούς ψύξης των εμπορευματοκιβωτίων, εκμεταλλευόμενος την ιδιότητά του ως ψυκτικός,
  • ο 36χρονος, είχε αναλάβει το χειρισμό του συστήματος εντοπισμού και καταγραφής βλάβης των ψυκτικών μηχανισμών των εμπορευματοκιβωτίων, παρέχοντας με αυτόν τον τρόπο την πρόσβαση στα ανωτέρω μέλη της εγκληματικής οργάνωσης για την παραλαβή – εξαγωγή των ναρκωτικών από το λιμάνι του Πειραιά.

Πιο αναλυτικά, για να πετύχουν τον σκοπό τους, φρόντιζαν εκμεταλλευόμενοι την ιδιότητά τους και με την πρόφαση βλάβης να μεταφέρουν το εμπορευματοκιβώτιο σε χώρο όπου δήθεν θα γίνονταν οι εργασίες επιδιόρθωσης και έτσι εξήγαγαν από αυτό τα ναρκωτικά.

Κατά την επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι, εντοπίσθηκε αρχικά ο 41χρονος στην κατοχή του οποίου καθώς και στην οικία του βρέθηκε ποσότητα κοκαΐνης. Ακολούθως ερευνήθηκε το εμπορευματοκιβώτιο όπου βρέθηκαν οι -58- συσκευασίες με την κοκαΐνη.

Συνολικά από τις έρευνες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • κοκαΐνη βάρους -66- κιλών και -989- γραμμαρίων,
  • -2- αυτοκίνητα (το ένα τύπου VAN) και μοτοσικλέτα,
  • ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας,
  • συσκευές κινητής τηλεφωνίας, μετρητής χαρτονομισμάτων και λάπτοπ.

Οι συλληφθέντες οδηγούνται στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή».