14χρονος οργάνωσε την… απαγωγή του

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


14χρονος μαθητής από τη Φθιώτιδα, οργάνωσε, με τη βοήθεια δυο φίλων του, την απαγωγή του, με στόχο να αποσπάσει χρήματα από τον πατέρα του.

Η υπόθεση εκτυλίχθηκε τον Μαΐο, όταν ένα μεσημέρι ο 14χρονος μαθητής, έφυγε από το σπίτι του για να πάει στο φροντιστήριο. Όπως ο ίδιος είχε περιγράψει, ξαφνικά ένα λευκό βαν με δυο άνδρες σταμάτησε δίπλα του και χωρίς να το καταλάβει βρέθηκε δεμένος, φιμωμένος και με κλειστά μάτια.

Λίγο αργότερα οι καθηγητές στο φροντιστήριο απευθύνθηκαν στην μητέρα του γιατί ο μαθητής είχε καθυστερήσει στο μάθημα. Η μητέρα του καλούσε συνεχώς στο κινητό του μέχρι που κάποια στιγμή της απάντησε ένας άγνωστος άνδρας ο οποίος της είπε ότι το παιδί είχε απαχθεί και ότι θα έπρεπε να καταβάλει 12.000 ευρώ. Δύο ώρες αργότερα το παιδί αφέθηκε ελεύθερο.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Λαμίας από την πρώτη στιγμή είχαν καταλάβει ότι κάτι δεν πήγαινε καλά στη υπόθεση. Ωστόσο ο 14χρονος επέμενε στην ιστορία του. Τα αποτελέσματα των ερευνών επιβεβαίωσαν τις υποψίες των αστυνομικών. Ο 14χρονος προσήχθη μαζί με δυο φίλους του, ηλικίας 17 και 18 ετών, στην Ασφάλεια Λαμίας, εκεί έπεσαν σε αντιφάσεις και τελικά ομολόγησαν ότι σκηνοθέτησαν την απαγωγή.

Ο μαθητής όπως είπε στους αστυνομικούς ήθελε με τους φίλους τα χρήματα για… να περνούν καλά. Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για απόπειρα εκβίασης κατά συναυτουργία, ενώ ο 14χρονος κατηγορείται επιπλέον και για ψευδή καταμήνυση.

Πηγή: enikos.gr