ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2015: Μηχανογραφικό δελτίο και βάσεις – Όσα πρέπει να γνωρίζετε

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Το προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password) στα Λύκεια που υπέβαλλαν αίτηση- δήλωση για την συμμετοχή τους στις πανελλήνιες εξετάσεις θα προσέλθουν για να αποκτήσουν την προσεχή εβδομάδα όλοι οι υποψήφιοι των πανελλαδικών εξετάσεων των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων της χώρας, περιμένοντας να ανακοινωθούν οι βάσεις 2015.

Μέσω του κωδικού, οι υποψήφιοι θα μπορέσουν να υποβάλλουν ηλεκτρονικά το μηχανογραφικό τους δελτίο, υπολογίζοντας τα μόρια που συγκέντρωσαν για την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία της βαθμολόγησης των γραπτών.

Οι υποψήφιοι για το 10% των θέσεων (χωρίς νέα εξέταση) θα μπορούν να αποκτούν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password) σε όποιο Λύκειο τους εξυπηρετεί.

Η υποβολή των μηχανογραφικών δελτίων θα γίνει από τα μέσα Ιουνίου ως τις αρχές Ιουλίου.

Όσοι από τους μαθητές της τελευταίας τάξης εμπίπτουν στην ειδική κατηγορία των υποψηφίων-πασχόντων από σοβαρές παθήσεις (για εισαγωγή στο 5% των θέσεων εισακτέων), έχουν ήδη πιστοποιηθεί από συγκεκριμένα νοσοκομεία για την πάθησή τους. Οι υποψήφιοι (οι μαθητές και οι αντίστοιχοι απόφοιτοι) θα υποβάλουν ειδικό μηχανογραφικό δελτίο στις αρχές Σεπτεμβρίου.
Σημειώνεται ότι βαθμοί θα ανακοινωθούν το τρίτο δεκαήμερο του Ιουνίου, ενώ οι βάσεις μετά τις 20 Αυγούστου.

O εκπαιδευτικός ερευνητής, Στράτος Στρατηγάκης προέβλεψε μεγάλη πτώση των φετινών βάσεων σε όλα τα επιστημονικά πεδία που θα φθάσει και τα 1.000 μόρια, λόγω των δύσκολων θεμάτων που «έπεσαν» στις εξετάσεις. Επιπλέον, οι αριστούχοι αναμένεται να μειωθούν γύρω στο 18%. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία από τις βαθμολογήσεις, έχει σημειωθεί «σφαγή» κυρίως στα μαθηματικά και τη φυσική, καθώς και στα αρχαία

Πηγή: newsit