ΠΟΣΔΕΠ: Να γιατί δεν εκλέγουν προεδρείο οι Πανεπιστημιακοί Καθηγητές

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Τι κι αν έχει παρέλθει περισσότερο του ενός μήνα από τη διεξαγωγή των εκλογών της ΠΟΣΔΕΠ, οι Πανεπιστημιακοί αδυνατούν να εκλέξουν Προεδρείο!
 
Για αυτό το πρωτοφανές περιστατικό δίνει τη δική της εξήγηση η Συνεργασία Πανεπιστημιακών, η οποία και αναδείχθηκε πρώτη δύναμη στο Συνέδριο της ΠΟΣΔΕΠ.
 
Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση:
 

Στο 12ο Συνέδριο η «Συνεργασία Πανεπιστημιακών» αναδείχθηκε πανηγυρικά 1η δύναμη του Συνεδρίου (μαζί με τη «Συνάντηση Πανεπιστημιακών Δασκάλων» που ισοψήφισε) έχοντας αυξήσει σημαντικά τη δύναμη της (66 σύνεδροι που εκπροσωπούσαν περίπου το 1/3 των καθηγητών απ’ όλη την Ελλάδα σε σχέση με 54 στο προηγούμενο συνέδριο).

Επιπλέον, η «Συνεργασία Πανεπιστημιακών» δέχθηκε να μην προτείνει προς ψήφιση στο Συνέδριο το δικό της πρόγραμμα δράσης (παρ’ ότι ήταν 100% βέβαιο όπως φάνηκε και στην τελική ψηφοφορία ότι άνετα θα υπερψηφιζόταν σε σχέση με εκείνο της «Συνάντησης») αλλά σε ένα κλίμα συναίνεσης και συνεργασίας να συμμετέχει σε ένα κοινό πρόγραμμα των 4 παρατάξεων των προηγούμενων Προεδρείων της ΠΟΣΔΕΠ (ΑΡΜΕ, Ενωτική, ΚΙΠΑΝ, Συνεργασία) στο οποίο θα συμμετείχε και η ΚΙΠΑΝ (η ΚΙΠΑΝ έχασε σημαντικό αριθμό συνέδρων και αναδείχθηκε 3η δύναμη, 38 σύνεδροι σε σχέση με 43 στο προηγούμενο συνέδριο).

Παρ’ όλα αυτά, η ΚΙΠΑΝ σχεδόν 2 μήνες μετά το 12ο Συνέδριο «σαμποτάρει» τη συγκρότηση «πολιτικού» Προεδρείου στην ΠΟΣΔΕΠ που θα στηριζόταν στο κοινό πρόγραμμα δράσης και στην παράδοση των 6 τελευταίων ετών. Και ειδικά σε μια περίοδο που έχουμε νέο νόμο για την Παιδεία και η ΠΟΣΔΕΠ πρέπει να καταθέσει συγκροτημένα τις θέσεις της (κι αυτό μέσα στις σκοπιμότητες άραγε;).

Δεν ψήφισε την πρόταση της «Συνεργασίας» για Πρόεδρο αλλά και συνολικά για τη συγκρότηση του Προεδρείου, μια πρόταση που εγκρίθηκε από τις άλλες 2 παρατάξεις της «παραδοσιακής συμμαχίας» (ΑΡΜΕ, την οποία τιμήσαμε με μια από τις ψήφους που έχουμε στη ΔΕ και συμμετέχει έτσι και στην Εκτελεστική Γραμματεία της ΠΟΣΔΕΠ στο όνομα της πολυφωνίας, της ανάγκης να ακουστούν και άλλες φωνές λογικής, της συναίνεσης και βέβαια της μακράς εποικοδομητικής μας συνεργασίας, και Ενωτική) κι έτσι στην ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου ο υποψήφιος της «Συνεργασίας» (Στάθης Ευσταθόπουλος) εξασφάλισε μεν την πλειοψηφία των μελών της ΕΓ (λαμβάνοντας 5 ψήφους έναντι 3 του Γ. Κρεστενίτη υποψήφιου της ΣΠΔ), αλλά όχι την απόλυτη (6 ψήφοι) που απαιτείται από το καταστατικό για την εκλογή προέδρου. Η ΚΙΠΑΝ με αυτή της τη στάση, προκαλεί την «ακυβερνησία» στην ΠΟΣΔΕΠ (κάτι που επεδίωξε πάλι πριν 6 μήνες) ή τη συγκρότηση «διαπαραταξιακού» προεδρείου σε μία ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο για τα Πανεπιστήμια και τους συναδέλφους μας σε όλη τη Χώρα.

Η ευθύνη είναι όλη της ΚΙΠΑΝ! Εμείς με ευθύνη απέναντι σε όλους τους συναδέλφους μας οι οποίοι μας ανέδειξαν ως πρώτη δύναμη στην ΠΟΣΔΕΠ, όπως πάντα, θα προσπαθήσουμε για την καλύτερη δυνατή λύση απέναντι στο αδιέξοδο που κάποιοι εσκεμμένα, χωρίς υπευθυνότητα προσπαθούν να δημιουργήσουν.

Διαβάστε επίσης:

Ένας Πειραιώτης για Πρόεδρος των Πανεπιστημιακών Καθηγητών (ΠΟΣΔΕΠ)

ΠΟΣΔΕΠ: Αποτελέσματα εκλογών Πανεπιστημιακών Καθηγητών