Καιρός: Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Με παροδικές νεφώσεις, αρκετές ώρες ηλιοφάνειας, βροχοπτώσεις κυρίως στη βορειοανατολική Ελλάδα και βοριάδες 5 με 7 μποφόρ στα πελάγη θα κυλήσει η Τρίτη.

Πιο αναλυτικά:

Στη Θράκη και την ανατολική Μακεδονία προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις και βροχές μέχρι νωρίς το απόγευμα. Οι άνεμοι στο Θρακικό θα πνέουν βορειοανατολικοί με ένταση 4 με 6 μποφόρ. Στην κεντρική και τη δυτική Μακεδονία θα έχουμε το πρωί και το βράδυ λίγες νεφώσεις, το μεσημέρι και το απόγευμα κατά τόπους συννεφιά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 15 με 17 βαθμούς. Στην Ήπειρο προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις τις μεσημεριανές μόνον ώρες. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 18 βαθμούς. Στα νησιά του Ιονίου ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος, αλλά θα πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι 5 με 7 μποφόρ. Στη δυτική Στερεά και την Πελοπόννησο το πρωί θα επικρατεί ηλιοφάνεια, όμως το απόγευμα θα έχουμε κατά τόπους αυξημένες νεφώσεις, σποραδικές βροχές και στα ορεινά μικρής διάρκειας καταιγίδες. Η θερμοκρασία θα φθάσει έως τους 21 βαθμούς.

Στην Κρήτη προβλέπονται λίγες νεφώσεις και βοριάδες μέτριας έντασης. Τα θερμόμετρα θα δείξουν μέχρι και 20 βαθμούς. Στα Δωδεκάνησα και τις Κυκλάδες θα επικρατεί ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 5 με 6 και τοπικά στο Καστελλόριζο έως και 7 μποφόρ. Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου αναμένεται άστατος καιρός με βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες κυρίως τις μεσημεριανές ώρες. Στις Σποράδες θα πνέουν ισχυροί βοριάδες, που θα εξασθενήσουν το απόγευμα. Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια προβλέπονται παροδικές νεφώσεις και στα ορεινά μπόρες. Η θερμοκρασία στα πεδινά θα κυμανθεί από 8 έως 20 βαθμούς.

Στην Αττική θα έχουμε λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι μέτριοι και για λίγο το μεσημέρι στην ανατολική Αττική ισχυροί. Τα θερμόμετρα στην Αθήνα και τον Πειραιά θα δείξουν έως τους 20 βαθμούς. Στη Θεσσαλονίκη θα επικρατεί ηλιοφάνεια. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 16βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ενισχυμένοι μέχρι το μεσημέρι στα 5 με 6 μποφόρ.