Καθηγητής «έφαγε» τα χρήματα για την εκδρομή των μαθητών


Τα πάνω κάτω για τους μαθητές που σχεδίαζαν την πενταήμερη εκδρομή τους, από τις αρχές του σχολικού έτους…

Δεκάδες είναι οι περιπτώσεις διαφθοράς που εξακολουθούν να φτάνουν στο γραφείο του Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρου Ρακιντζή.

Πρόκειται για υποθέσεις επίορκων δημοσίων υπαλλήλων που αφορούν κατάχρηση χρημάτων, πλαστογραφία ακόμη και ομαδικό βιασμό, αποπλάνηση αλλά και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση!

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση ενός καθηγητή που «έφαγε» τα λεφτά που μάζευαν οι μαθητές του για σχολική εκδρομή!

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega, οι μαθητές της τρίτης τάξης επαγγελματικού λυκείου από την Κρήτη κατάφεραν να μαζέψουν 700 ευρώ για την πολυήμερη εκδρομή τους τα οποία και εμπιστεύτηκαν σε έναν καθηγητή τους.

Μόνο που εκείνος τα έβαλε στην τσέπη του και δεν τα έδινε πίσω όταν τα ζήτησαν οι μαθητές και οι γονείς τους. Ο συγκεκριμένος καθηγητής δεν εξαπάτησε μόνο τους μαθητές αλλά παριστάνοντας τον εισαγωγέα αυτοκινήτων έπαιρνε προκαταβολές που δεν επέστρεφε.

Ο συγκεκριμένος καθηγητής πάντως δεν βρίσκεται σήμερα στις αίθουσες διδασκαλίας, κι αυτό γιατί όπως διαβεβαίωσε μιλώντας στο cretapost ο περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κρήτης Απόστολος Κλινάκης, έχει ήδη τεθεί σε αργία από τα μέσα Μαρτίου, οπότε και γνωστοποιήθηκε η δράση του στις εκπαιδευτικές υπηρεσίες της Κρήτης.