Ξέσπασμα Τσοχατζόπουλου: «Η Βίκυ αμάρτησε γιατί με παντρεύτηκε»


«Έχει σοβαρό πρόβλημα… ανησυχούσα πολύ για την ζωή της»

Απορρίπτοντας κατηγορηματικά ότι πρόκειται για κάτι σχεδιασμένο από την ίδια, ο πρώην υπουργός και έγκλειστος στις φυλακές Κορυδαλλού, Άκης Τσοχατζόπουλος, μιλάει στην εφημερίδα ΕΘΝΟΣ, για την σύζυγό του Βίκυ Σταμάτη. Ο Άκης Τσοχατζόπουλος ισχυρίζεται ότι η σύζυγός του αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα και ότι το μόνο της «αμάρτημα» είναι ότι τον παντρεύτηκε.

Σε ερώτηση για το αν ανησύχησε, μιλώντας από τη φυλακή, απάντησε: «Μα τι είναι αυτά που λες; Είναι δυνατόν να μην είχα ανησυχήσει; Ακούς αυτές τις ανοησίες ότι ήταν »σχεδιασμένη» απόδραση; Από ποιους και με τι κίνητρα; Ούτε στιγμή δεν πέρασε από το μυαλό μου, ότι υπήρχε σχέδιο». Προσθέτει πως ήταν σίγουρος ότι θα βρισκόταν η σύζυγός του, αλλά συμπληρώνει: «Το θέμα ήταν, πώς θα την βρίσκαμε».

Ο πρώην υπουργός παραδέχθηκε στην εφημερίδα ότι φοβόταν για τη ζωή της Βίκυς Σταμάτη. «Η κοπέλα είναι άρρωστη. Εχει μεγάλο πρόβλημα, το λένε όλοι οι γιατροί του Δημοσίου, όλοι οι καθηγητάδες. Οι μόνοι που δεν το καταλαβαίνουν είναι εκείνοι, που επί πέντε φορές απορρίπτουν την αίτηση αποφυλάκισής της και αποφασίζουν με το «έτσι θέλω» για τη συνέχιση του δράματος, που επί τρία χρόνια περνάει η ίδια και το παιδί μας, μόνο και μόνο γιατί αμάρτησε να με παντρευτεί, να γίνει γυναίκα μου;».

Το γεγονός ότι η σύζυγός του παραμένει στη φυλακή, για κατηγορίες που βαρύνουν τον ίδιο, εξυπηρετεί πολιτικές σκοπιμότητες, σύμφωνα με τον κ. Τσοχατζόπουλο. «Η Βίκυ κι εγώ πληρώνουμε τις αμαρτίες όλου του πολιτικού συστήματος. Όμως, αργά ή γρήγορα θα λάμψει η αλήθεια και είναι για το μόνο, που είμαι σίγουρος».

Διαβάστε επίσης:

Ελεύθερη αφέθηκε η γυναίκα που βοήθησε τη Βίκυ Σταμάτη να αποδράσει

Το μήνυμα που χάραξε η Βίκυ Σταμάτη σε δέντρο στην εκκλησία όπου βρέθηκε

Eδώ εντοπίστηκε η Βίκυ Σταμάτη (φωτο)