Γνωστό εστιατόριο έκοβε πλαστές αποδείξεις για 5 χρόνια


Αστυνομικοί του Τμήματος Φορολογικής Αστυνόμευσης έκαναν έλεγχο στο εστιατόριο όπου εκεί εντόπισαν δυο ταμειακές μηχανές και έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή.

Από το 2009 έως το 2014, χρησιμοποιώντας διαμορφωμένο λογισμικό, οι παραγγελίες των πελατών καταχωρούνταν στον ηλεκτρονικό υπολογιστή και στη συνέχεια εκτυπώνονταν παράνομες αποδείξεις, σε θερμικό χαρτί, ίδιες με τις νόμιμες.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο πελάτης να νομίζει ότι έλαβε νόμιμο παραστατικό.

Η φοροδιαφυγή για το γνωστό εστιατόριο του Κολωνακίου γινόταν κατά την χρονική περίοδο από 28-12-2009 έως και 22-02-2014.

Οπως διαπιστώθηκε από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας είχαν εκδοθεί τουλάχιστον 15.573 αποδείξεις συνολικής αξίας 28.031,40 ευρώ.

Μέσω της μη έκδοσης παραστατικών, η ελεγχόμενη επιχείρηση απέφυγε την απόδοση Φ.Π.Α., το ύψος του οποίου αναμένεται να προσδιοριστεί από την αρμόδια Δ.Ο.Υ., υπολογίζεται όμως σε χιλιάδες ευρώ.

Συνελήφθη ο διαχειριστής της επιχείρησης σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για ποινικές και διοικητικές παραβάσεις της φορολογικής νομοθεσίας και συγκεκριμένα για μη έκδοση μεγάλου αριθμού αποδείξεων λιανικών συναλλαγών μεγάλης αξίας.

Στη δικογραφία που σχηματίστηκε συμπεριλαμβάνεται και ο 51χρονος αδερφός του συλληφθέντα, επίσης διαχειριστής και ομόρρυθμο μέλος της επιχείρησης.