Λέσβος: Κρέμασαν μαθητή σε… μπασκέτα!


Σοβαρή καταγγελία κάνει μητέρα χήρα με τέσσερα παιδιά για περιστατικό που συνέβη στον αύλειο χώρο του σχολείου, σε χωριό του Πλωμαρίου, την περασμένη Πέμπτη.

Σύμφωνα με την καταγγελία, συμμαθητές… κρέμασαν τον 9χρονο γιο της στη μπασκέτα του σχολείου και τον κουνούσαν. Παρά τις φωνές και τις εκκλήσεις του μαθητή να τον κατεβάσουν, γιατί πονούσε, κανείς δεν σταμάτησε το άσχημο «παιχνίδι», ούτε οι δάσκαλοι, όπως διαβεβαιώνει η μητέρα.

Αποτέλεσμα ήταν να προκληθεί ο τραυματισμός του παιδιού, με εξαρθρώσεις και κάταγμα. Ήδη, η μητέρα το μετέφερε στο Κέντρο υγείας Πλωμαρίου και στο Βοστάνειο και στα δύο του χέρια έχουν μπεί σε νάρθηκα.

Η μητέρα θέτει το εύλογο ερώτημα, που θα το έκανε ο καθένας: Που ήταν οι δάσκαλοι, πού ήταν ο διευθυντής, πως είναι δυνατόν να μην υπάρχει έλεγχος- εποπτεία και να μην διασφαλίζεται η σωματική ακεραιότητα των παιδιών στο χώρο του εκπαιδευτηρίου;

Η μητέρα που φροντίζει άλλα τρία ανήλικα και ζει με σύνταξη 670 ευρώ και σε ενοίκιο, κάνει λόγο και για περιπτώσεις παιδιών που φοιτούν στο ίδιο σχολείο και χρήζουν ειδικής εκπαίδευσης, αλλά δυστυχώς βρίσκονται στις τάξεις με τα υπόλοιπα παιδιά.

Το λόγο έχει η Δ/νση Α/θμιας εκπαίδευσης, αλλά και η Περιφερειακή Δ/νση τόσο για την ευθύνη των εκπαιδευτικών όσο και για τον τρόπο διαχωρισμού των παιδιών, βάσει δεδομένων και ελέγχων- διαπιστώσεων γνωματεύσεων από τις αρμόδιες επιτροπές.

Τελικά, είναι άγνωστο, αν η μητέρα θα προχωρήσει σε μηνύσεις, δεδομένου ότι αυτό που την ενδιαφέρει πρωτίστως είναι η υγεία του παιδιού της και η αποκατάσταση, μετά τον τραυματισμό, καθώς, όπως χαρακτηριστικά λέει η ίδια, «είχα ένα ζωηρό και ατίθασο παιδί και τώρα έχω ένα ανάπηρο παιδί».

Πηγή: lesvospost.gr