Φωτιά στη Λέσβο: Ατρόμητοι ιερείς σήκωσαν τα ράσα και ρίχτηκαν στη μάχη με τις φλόγες

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Οι δυο ιερείς αψηφώντας τους κινδύνους δίνουν μάχη με τις φλόγες φορώντας το μπουφάν του εθελοντή πυροσβέστη πάνω από τα ράσα

Δύο ιερείς, παράδειγμα προς μίμιση, δίνουν από το Σάββατο μάχη μαζί με τους εθελοντές και τους πυροσβέστες της Λέσβου, στη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στα Βατερά.

Πρόκειται για τον παπά Στρατή Κακάμπουρα από την ενορία του Αμπελικού και ιδρυτικό μέλος της Εθελοντικής Ομάδας Άμπελος, και τον παπά Γιώργη από την Ενορία του Αφάλωνα, ο οποίος είναι κάτοικος Παναγιούδας.

Οι δυο ιερείς, σύμφωνα με την ιστοσελίδα stonisi.gr, αψηφώντας τους κινδύνους δίνουν μάχη με τις φλόγες φορώντας το μπουφάν του εθελοντή πυροσβέστη πάνω από τα ράσα

Για τον παπά – Γιώργη, οι χωριανοί του αισθάνονται περήφανοι και αναφέρουν ότι η πράξη του αυτή τους κάνει όλους περήφανους και δείχνει για άλλη μια φορά ότι ο κλήρος ήταν πάντα στην πρώτη γραμμή του αγώνα.

Ο παπά – Στρατής Κακάμπουρας είναι η ψυχή του Αμπελικού και ο λόγος που το χωριό παραμένει ενωμένο σαν μια γροθιά κάτω από δύσκολες συνθήκες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Εθελοντικό Σωματείο «Άμπελος» είναι ενταγμένο στους καταλόγους της Πολιτικής Προστασίας εδώ και πολλά χρόνια, ενώ διαθέτει δικά του πυροσβεστικά οχήματα και μηχανήματα.

Μάλιστα, το ένα από τα δύο πυροσβεστικά οχήματα αγοράστηκε με χρήματα που συγκεντρώθηκαν από τη γιορτή Εθελοντισμού που γίνεται κάθε καλοκαίρι στην περιοχή.

Δείτε το βίντεο: