Απεργία των εργαζομένων στα ΜΜΕ στις 26 Νοεμβρίου

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Στην κήρυξη 24ωρης απεργίας σε όλα τα Μέσα ΜαζικήςΕνημέρωσης, στις 26 Νοεμβρίου, μία ημέρα πριν από την γενική απεργία που έχουν αποφασίσει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, προχώρησαν οι Συνεργαζόμενες Ενώσεις στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ.

Η απεργία θα διαρκέσει από τις 06.00 π.μ. της Τετάρτης 26 Νοεμβρίου έως τις 06.00 π.μ. της Πέμπτης 27 Νοεμβρίου σε όλη τη χώρα.

Παράλληλα, οι Συνεργαζόμενες Ενώσεις στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ, εξήγγειλαν 3ωρη Στάση Εργασίας την Πέμπτη 27 Νοεμβρίου από τις 11.00 π.μ. έως τις 14.00, προκειμένου να διευκολυνθούν οι συνάδελφοι να πάρουν μέρος στην κινητοποίηση, με εξαίρεση μόνο τους εργαζόμενους εκείνους που με ρεπορτάζ και εκπομπές θα καλύψουν την μεγάλη απεργιακή κινητοποίηση και τις απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα. 

Μεταξύ των αιτημάτων, είναι: 

-Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας που θα ισχύουν και θα είναι υποχρεωτικές για όλους καθώς και την κατάργηση της διάταξης που βάζει εμπόδια στην ανεξάρτητη λειτουργία του ΟΜΕΔ (Νόμος 4303/2014).

-Να σταματήσει το άθλιο καθεστώς των ατομικών συμβάσεων και η πλήρης απορύθμιση των εργασιακών σχέσεων

- Να μην προχωρήσει η κυβέρνηση στην οριστική εκθεμελίωση του ασφαλιστικού μας συστήματος, με την δημιουργία ενός ταμείου- τέρατος που θα καταπιεί τα ελάχιστα ασφαλιστικά δικαιώματα που έχουν απομείνει στους εργαζόμενους