Χρυσή Αυγή: Το προκλητικό μήνυμα του Λαγού από τη φυλακή.

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Προκαλεί ο Γιάννης Λαγός με τηλεφωνικό του μήνυμα μέσα από τις φυλακέςΚορυδαλλού, καθώς μιλά για ξεφτιλισμένους δικαστικούς τους οποίους η Χρυσή Αυγή θα κάνει να σκάβουν μεγάλες τρύπες για να μπουν πιο μέσα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο προφυλακισμένος αρχηγός της οργάνωσης είναι έτοιμος να ρίξει όλες τις ευθύνες στον μέχρι πρότινος στενό του συνεργάτη και σωματοφύλακά του Γιάννη Λαγό, ο οποίος εμπλέκεται σε πολλές από τις εγκληματικές ενέργειες της Χρυσής Αυγής, με κυριότερες αυτές της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, την επίθεση στα μέλη του ΠΑΜΕ και τους Αιγύπτιους ψαράδες στο Πέραμα.

Χαρακτηριστικός είναι ο διάλογος που είχε ο Λαγός με τον οδηγό του Νίκου Μιχαλολιάκου λίγο μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τον Ρουπακιά.

"Άμα σε πάνε πάνω για καμιά αναγνώριση αυτού του μ... δεν τον ξέρεις, δεν τον έχεις δει, εντάξει", ακούγεται να λέει ο Λαγός. Και συνεχίζει: "Κάτσε να σου πω κάτι, εδώ λένε οι υπόλοιποι να μην πας. Μην πας".

 

Συνομιλίες "φωτιά" του Περίανδρου

Την ίδια ώρα νέα δεδομένα προκύπτουν από τις συνομιλίες "φωτιά" που είχε ο Αντώνης Ανδρουτσόπουλος, γνωστός και ως Περίανδρος, με άγνωστο άνδρα για τη δολοφονική επίθεση εναντίον του φοιτητή Δημήτρη Κουσουρή τον Ιούνιο του 1998 από φάλαγγα χρυσαυγιτών.

Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα Έθνος της Κυριακής, το άλλοτε νούμερο 2 της οργάνωσης έχει καταγραφεί, μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, να λέει πως ο Νίκος Μιχαλολιάκος είχε δώσει την εντολή για το χτύπημα στον Κουσουρή κι ότι μαζί με τον Περίανδρο στην επίθεση ήταν και ο βουλευτής Ηλίας Παναγιώταρος.

"Δεν μπορούν να μου κάνουν τίποτα. Με τρέμουν. Και δεν με τρέμουν επειδή μπορώ να τους γ... με τα χέρια και όχι μόνο. Έχω και το νόμο στα χέρια μου. Αν ανοίξω το στόμα μου στέλνω φυλακή τον Παναγιώταρο για φυσικό αυτουργό για τα επεισόδια του '98 και ηθικό αυτουργό στέλνω φυλακή τον Μιχαλολιάκο" λέει το πεώην μέλος της Χρυσής Αυγής Αντ. Ανδρουτσόπουλος.

Ο Περίανδρος ακούγεται να λέει ότι δε θέλει να κατονομάσει τα υπόλοιπα μέλη του τάγματος εφόδου και επισημαίνει ότι οι δικαστικές αρχές έχουν στοιχεία για να ξανανοίξει ο φάκελος της επίθεσης στον φοιτητή. 

"Αν πω λοιπόν την αλήθεια ότι ένας από αυτούς ήταν ο Παναγιώταρος και ότι εμένα με έβαλε ο Μιχαλολιάκος να το κάνω, ειδικά αυτήν την περίοδο, τώρα που καίγεται ο κ... τους τελειώνουν αυτοί" αναφέρει.