ΕΣΗΕΑ: Καταδικάζει κρούσμα βίας κατά αθλητικών συντακτών


Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταδικάζει απερίφραστα το νέο περιστατικό βίας κατά αθλητικών συντακτών, που έγινε στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης, κατά τη διάρκεια του ποδοσφαιρικού αγώνα Καλλιθέα – Απόλλων Σμύρνης.

Αναλυτικότερα η ανακοίνωση αναφέρει: «Η επίθεση του στελέχους του «Απόλλωνα» Δημήτρη Κοτταρά κατά των δημοσιογράφων Δημήτρη Δημητρίου και Γωγώς Κουμπούνη ξεπερνάει κάθε όριο, αφού ο δράστης, εκτός από απειλές και ύβρεις, δε δίστασε να απωθήσει βίαια τη συνάδελφο και να τη ρίξει στο τσιμεντένιο δάπεδο. 

Οι συνάδελφοι κατέθεσαν μήνυση και η Ένωση θα είναι δίπλα τους, δυστυχώς όμως, τα συνεχόμενα κρούσματα βίας κατά αθλητικών συντακτών δεν συγκινούν κανέναν αρμόδιο. Αντίθετα, όλοι φαίνεται να συνηθίζουν τη μετατροπή των γηπέδων σε αρένες και τη χρήση βίας ως μέσο επιβολής συγκεκριμένων απόψεων».

Tέλος, η ΕΣΗΕΑ ζητά από την ΠΑΕ «Απόλλων» » να σεβαστεί το δικαίωμα της ελεύθερης ενημέρωσης της κοινής γνώμης και να παρέχει τη δυνατότητα στους δημοσιογράφους να ασκούν με ασφάλεια και νηφαλιότητα το έργο τους.

Τέλος, καλούμε την Πολιτεία να ασχοληθεί συστηματικά και να δώσει ένα τέλος στα επαναλαμβανόμενα περιστατικά βίας που ταλανίζουν τους αθλητικούς χώρους».