Πασίγνωστος γιατρός ξέχασε να δηλώσει εισοδήματα 3,9 εκατ. ευρώ

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Από το χειρουργικό του κρεβάτι περνούν τα μεγαλύτερα ονόματα της Αθηναϊκής νύχτας.

Μια υπόθεση που θα κάνει κρότο έρχεται στο φως, με έναν πασίγνωστο χειρουργό, ωτορινολαρυγγολόγο, του Κολωνακίου, να «ξεχνά», να δηλώσει εισοδήματα που αναλογούν σε φόρους 3,9 εκατ. ευρώ.

Πρόκειται για τον πλέον επώνυμο γιατρό, κυρίως τραγουδιστών, από του οποίου το χειρουργικό κρεβάτι έχουν περάσει όλα τα μεγάλα ονόματα της πίστας.

Η έρευνα

Οι άνθρωποι του ΣΔΟΕ αρχικά προέβησαν σε έλεγχο των φορολογικών δηλώσεων του γνωστού γιατρού για τα πέντε τελευταία χρόνια και διαπίστωσαν αναντιστοιχίες τόσο στην ακίνητη περιουσία, όσο και στα εισοδήματά που είχε δηλώσει.

Εν συνεχεία πραγματοποιήθηκε έλεγχος στο ιατρείο από το οποίο «παρέλασαν» τα ηχηρά ονόματα της Αθηναϊκής νύχτας και στα λογιστικά βιβλία με αποτέλεσμα να διαπιστωθεί η φοροδιαφυγή των 3,9 εκατ. ευρώ.

Τα στελέχη του ΣΔΟΕ έχουν ήδη συμπεριλάβει στην αναφορά τους τα ευρήματα της έρευνας, τόσο από τις φορολογικές δηλώσεις, όσο και από το ιατρείο, την οποία έχουν στείλει στην αρμόδια ΔΟΥ, αλλά και στην Εισαγγελία.

Μάλιστα εντός των επομένων ημερών αναμένονται εξελίξεις, αφού η άσκηση διώξεων από τον εισαγγελέα θεωρείται, σύμφωνα με οικονομικούς κύκλους, δεδομένη.