ΥΒΡΙΣ ΑΠΟ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ: Κολοκοτρώνης και Μπότσαρης σχηματίζουν τον αλβανικό αετό


Ξεπέρασαν κάθε όριο προκλητικότητας, παρουσιάζοντας σε σκίτσο τους δύο Έλληνες ήρωες της Επανάστασης του 1821 να σχηματίζουν με τα χέρια τους το σύμβολο της μεγάλης Αλβανίας

Μέγιστή ύβρις για την Ελλάδα και τους ήρωες που έχυσαν το αίμα τους για την απελευθέρωση της χώρας από τον τουρκικό ζυγό το 1821, αποτελεί η κίνηση Αλβανών εθνικιστών να δημιουργήσουν σκίτσο με τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη και τον Μάρκο Μπότσαρη, να σχηματίζουν με τα χέρια τους τον αλβανικό αετό, το σύμβολο της μεγάλης Αλβανίας, ο χάρτης της οποίας περιλαμβάνει και ελληνικά εδάφη.

Το σκίτσο εμφανίζει τους δύο ήρωες της Επανάστασης του 1821, έναν μήνα πριν την επέτειο της 25ης Μαρτίου, να σχηματίζουν τον αλβανικό αετό, σε μία προσπάθεια να αμαυρώσουν την ταυτότητα των Ελλήνων ηρώων και να προσβάλουν τα ιερά και τα όσια της Ελλάδας.

Πρόκειται για μία ακόμη άκρως προκλητική κίνηση, η οποία εντάσσεται στο γενικότερο κλίμα που επικρατεί τους τελευταίους μήνες, με τους Αλβανούς εθνικιστές να επιδίδονται σε ένα άνευ προηγουμένου μπαράζ προκλητικών ενεργειών. Μόλις πριν από λίγο διάστημα, στρατιώτες αλβανικής καταγωγής που υπηρετούν τη θητεία τους στον ελληνικό στρατό, είχαν φωτογραφηθεί σχηματίζοντας με τα χέρια τους τον αλβανικό αετό και είχαν ανεβάσει, δίχως καμία αίσθηση ευθύνης, τη φωτογραφία στα social media.

Την ίδια στιγμή, ο Αλβανός πρωθυπουργός, Έντι Ράμα, κατά την περιοδεία του στις περιοχές της ελληνικής μειονότητας και ενόψει των εκλογών που θα διεξαχθούν τον Ιούνιο, θέλησε να «χαϊδέψει» τους Έλληνες της Αλβανίας, προσδοκώντας προφανώς στις ψήφους τους. «Η ταυτότητα της ελληνικής μειονότητας είναι αδιαπραγμάτευτη και υπόθεση που δεν αφορά την ίδια, αλλά το κράτος στο οποίο αυτή ανήκει», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός της Αλβανίας.