ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ: Συρρέουν κατά εκατοντάδες UCKάδες στη ΠΓΔΜ – Υψώθηκε η αλβανική σημαία στο…

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Σύσσωμος ο αλβανικός τύπος «στηλιτεύει» με έμμεσο τρόπο την αποστροφή της Ελλάδας και των πολιτών της στο άκουσμα και μόνο της προσπάθειας δημιουργίας της αποκαλούμενης « Μεγάλης Αλβανίας».

Οι πρόσφατες εξελίξεις στην περιοχή, η κατάσταση στην ΠΓΔΜ αλλά και οι δηλώσεις για πιθανή ενοποίηση του Κοσσυφοπεδίου με την Αλβανία, έχουν αναζωπυρώσει τους φόβους στην Αθήνα του εφιάλτη μιας «Μεγάλης Αλβανίας», γράφουν πολλά αλβανικά δημοσιεύματα .

Σημειώνεται ότι χθες, για αρκετή ώρα Αλβανοί φοιτητές αποφάσισαν να σηκώσουν αυθαίρετα την αλβανική σημαία στο ψηλότερο κτίριο της πόλης Πρίλεπ στην ΠΓΔΜ , αναφέρει αλβανική εφημερίδα .

Φωτογραφία από το κινητό απέστειλε Αλβανός πολίτης που ζει στο Πρίλεπ και ο οποίος όπως πολλοί άλλοι στηρίζουν τα αλβανικά κόμματα .

Πληροφορίες από σερβικής πλευράς επίσης φέρουν 800 επίλεκτους άνδρες του Αλβανικού απελευθερωτικού στρατού να εισέρχονται από το Κοσσυφοπέδιο στην ΠΓΔΜ, κάτι το οποίο διαψεύδει κατηγορηματικά η αλβανική πλευρά, η οποία επικαλείται την παρουσία της KFOR για τον λόγο αυτόν.

Με αυτά και αυτά να λαμβάνουν χώρα στα γειτονικά Σκόπια αυξάνεται η ανησυχία και στην Αθήνα όσον αφορά τις εξελίξεις που ενδέχεται να λάβουν χώρα το επόμενο διάστημα.

Πολλές ελληνικές εφημερίδες, αφιερώνουν πολλά άρθρα για την κάλυψη αυτού του θέματος , κάτω από τον τίτλο «Η κύρια ανησυχία για την Μεγάλη Αλβανία», τονίζει το αλβανικό άρθρο .