Δεν έχει ξαναγίνει: Ο Ερντογάν μας απειλεί από το Twitter γράφοντας στα ελληνικά!

epa05327148 Turkey's President Recep Tayyip Erdogan speaks during a press conference at the end of the World Humanitarian Summit at Dolmabahce Palace in Istanbul, Turkey, 24 May 2016. World leaders met for two days in Istanbul for an inaugurational summit on common humanity and to prevent and reduce human suffering. EPA/SEDAT SUNA
Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προχώρησε σε μια ακόμα κίνηση η οποία δείχνει την πρόθεση της Τουρκίας να φτάσει στα άκρα την ένταση και την επιθετικότητα σε βάρος της χώρας μας. Μηνύματα στο Twitter στα ελληνικά από τον Τούρκο πρόεδρο, στα οποία επανέλαβε την ακραία ρητορική που χρησιμοποίησε νωρίτερα σε ομιλία του κατά της Ελλάδας.

Σε άλλο επίπεδο έχει φτάσει πλέον την όξυνση των πνευμάτων στα ελληνοτουρκικά, και τη διαρκή προκλητικότητα και επιθετικότητα της Άγκυρας σε βάρος της Αθήνας, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ο Τούρκος πρόεδρος επανέλαβε τις δηλώσεις που έκανε στην άσκηση EFES 2022 σε βάρος της Ελλάδας, αλλά αυτή τη φορά επέλεξε να τις αναρτήσει στο Twitter και μάλιστα στα ελληνικά!

Σύμφωνα με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, η Τουρκία δεν παραβιάζει κανένα δικαίωμα και κανένα δίκαιο, ενώ παράλληλα έθεσε ξανά θέμα μειονότητας στη Δυτική Θράκη, τη Ρόδο και την Κω.

«Η Τουρκία δεν παραβιάζει τα δικαιώματα και το δίκαιο κανενός, δεν επιτρέπει όμως ούτε την παραβίαση των δικαιωμάτων και του δικαίου της από κανέναν», αναφέρει ο Ερντογάν στο πρώτο μήνυμά του.

«Τη σημασία της διεκδίκησης θαλάσσιας δικαιοδοσίας των 40.000χλμ2 για τη Μεγίστη, που βρίσκεται στη Αν. Μεσόγειο κι απέχει από τα ηπειρώτικα της χώρας μας λιγότερο από 2χλμ ενώ από την ηπειρωτική Ελλάδα πάνω από 600χλμ, εναποθέτουμε στη διακριτική ευχέρεια της διεθνούς κοινότητας», προσθέτει.

«Η προσπάθεια εργαλειοποίησης του ΝΑΤΟ και τρίτων χώρων, εμπλέκοντας τους στην παρανόμια των διαφόρων στρατιωτικών ασκήσεων σε νησιά με μη στρατικοποιημένο καθεστώς, δεν είναι πάρα μια προσπάθεια που θα έχει καταστροφικό τέλος», συνέχισε ο Τούρκος πρόεδρος.

«Ταυτόχρονα, η Ελλάδα, παρά το γεγονός ότι είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συνεχίζει να καταπιέζει την Τουρκική μειονότητα που ζει στη Δυτική Θράκη, τη Ρόδο και την Κω, αγνοώντας τις αξίες της Ένωσης, τα ανθρώπινα δικαιώματα παγκοσμίως και τις διεθνείς συμφωνίες», συμπλήρωσε.

«Ως σύμμαχος που εντός του ΝΑΤΟ πληρώνει από κάθε άποψη το υψηλότερο τίμημα, αντιμετωπίσαμε με ψυχραιμία τις προκλήσεις της Ελλάδας, η οποία τα τελευταία δυο χρόνια δεν ανταποκρίθηκε καν στις προσκλήσεις μας για συνάντηση των στρατιωτικών αντιπροσωπειών», ανέφερε στη συνέχεια ο Ερντογάν.

«Βλέπουμε όμως ότι η υπομονή μας και η ψυχραιμία που επιδεικνύουμε εκλαμβάνεται λανθασμένα από τον ομόλογο μας», ήταν τα επόμενα λόγια του Τούρκου προέδρου.

«Προειδοποιούμε για άλλη μια φορά την Ελλάδα να συνετιστεί, να μείνει μακριά από όνειρα, ρητορικές και ενέργειες που θα την οδηγήσουν σε αποτελέσματα για τα οποία θα μετανιώσει, όπως συνέβη έναν αιώνα πριν», συνέχισε να προκαλεί ο Τούρκος πρόεδρος.

«Η Τουρκία όπως δεν θα παραιτηθεί από τα δικαιώματά της στο Αιγαίο, δεν θα διστάσει και να κάνει χρήση των δικαιωμάτων που τις αναγνωρίζονται από τις διεθνείς συμφωνίες στο θέμα της αποστρατιωτικοποίησης των νησιών», ήταν το τελευταίο του μήνυμα στα ελληνικά

Αν μη τι άλλο, η κίνηση αυτή από πλευράς Ερντογάν είναι πρωτοφανής καθώς δεν συνηθίζεται ο ηγέτης μιας χώρας να στέλνει μηνύματα μέσα από τα social media για τόσο σοβαρά ζητήματα. Το ποια θα είναι η απάντηση της Ελλάδας, μια ακόμα το τελευταίο διάστημα της συνεχιζόμενης τουρκικής προκλητικότητας, έχει μεγάλο ενδιαφέρον μετά από αυτή την απόφαση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να μεταφέρει την ένταση και στο πεδίο του διαδικτύου...