Απίστευτα προκλητικοί οι Τούρκοι: Σκληρή απάντηση στο ελληνικό ΥΠΕΞ για την Αγιά Σοφιά!


«Λάδι στη φωτιά» έρχεται να ρίξει στις ελληνοτουρκικές σχέσεις η νέα προκλητικότατη ανακοίνωση του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών, το οποίο χαρακτηρίζει απαράδεκτη την αντίδραση της Αθήνας για την απόφαση της κυβέρνησης Ερντογάν να μετατρέψει σε μουσουλμανικό τέμενος την Αγία Σοφία και να μεταδίδει σε ζωντανή σύνδεση από την κρατική τηλεόραση την ανάγνωση του Κορανίου.

«Είναι απαράδεκτου χαρακτήρα η ανακοίνωση που έκανε το E/ΥΠΕΞ, σχετικά με το πρόγραμμα που θα μεταδώσει από την Αγια Σοφιά, κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού, το κανάλι TRTDiyanet TV», ανέφερε στη σχετική ανακοίνωση ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ Τανζού Μπιλγκίτς, ο οποίος, σε απαράδεκτο ύφος, έσπευσε να κάνει και μαθήματα δημοκρατίας στη χώρα μας!

«Καλούμε να επιδείξει κοινή λογική, στο ύφος και στις ανακοινώσεις της, η Ελλάδα, η οποία δεν επιτρέπει εδώ και χρόνια την κατασκευή τζαμιού στην πρωτεύουσα, παρεμβαίνει διαρκώς στη θρησκευτική ελευθερία της τουρκικής μειονότητας στη Δυτική Θράκη, και μπερδεύει την αντίθεση στο Ισλάμ με τη νεωτερικότητα», πρόσθεσε ο κ. Μπιλγκίτς.

Ο ίδιος δεν δίστασε να κάνει και νουθεσίες περί σεβασμού προς την ελληνική πλευρά: «Σε αυτό το πλαίσιο, επιθυμούμε να υπενθυμίσουμε ότι ανάμεσα στις αξίες της δημοκρατικής και κοσμικής κοινωνίας συγκαταλέγεται και ο σεβασμός σε αλλότριες λατρείες και θρησκείες».