Χειροτονία νέου διακόνου από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πειραιώς κ.κ. Σεραφείμ

Στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων οδού Πλαΐτου, ιερούργησε χθες Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2020 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.Σεραφείμ, ο οποίος τέλεσε και την εις Διάκονον Χειροτονία του π.Αντωνίου Σαβιολίδη, την Μοναχική Κουρά του οποίου είχε τελέσει ο Σεβασμιώτατος στις 10 Οκτωβρίου 2020 στο Μετόχιον της Ιεράς Μονής Αναστάντος Χριστού Πειραιώς στο Βαρνάβα Αττικής.

Κατά την διάρκεια του κηρύγματός του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην σημερινή Ευαγγελική περικοπή του πλουσίου και του φτωχού Λαζάρου, ενώ απευθυνόμενος προς το νέο κληρικό της Μητροπόλεώς μας, μίλησε για την οριοθέτηση των αρχών της ζωής. Τον παρότρυνε με έμφαση και τον κάλεσε να ξεπεράσει τα φθηνά του επίγειου βίου, προκειμένου στην μέλλουσα ζωή να απολαύσει και να χαρεί τα αιώνια της Βασιλείας του Θεού.

Ο Σεβασμιώτατος επίσης αναφέρθηκε στην αποστολή των κληρικών, στην ευθύνη που αναλαμβάνουν έναντι του Θεού αλλά και στις υποχρεώσεις με τις οποίες επιφορτίζεται από σήμερα ο νέος Διάκονος της τοπικής μας Εκκλησίας. Τέλος τον κάλεσε να δίνει καθημερινά με την ζωή και το παράδειγμά του, μαρτυρία Χριστού, να προσπαθεί με όλες του τις δυνάμεις να προσφέρει πνευματική ανακούφιση και να αποτελεί παρηγοριά για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ιδιαίτερα ο σύγχρονος άνθρωπος.