Πανηγυρική δοξολογία για την επέτειο της Εθνικής Επανάστασης στην Αγίας Τριάδα (ΦΩΤΟ)

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ.Σεραφείμ, τελέστηκε σήμερα Πέμπτη 25 Μαρτίου 2021 η πανηγυρική Δοξολογία για την επέτειο της Εθνικής μας Παλιγγενεσίας στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Πειραιώς.

Κατά την διάρκεια της Δοξολογίας ο Σεβασμιώτατος, με την ευκαιρία συμπληρώσεως 200 ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επαναστάσεως, ανέπεμψε ευχαριστήρια δέηση για την επιτυχή έκβαση του Ιερού Αγώνος του Έθνους μας.

Παρέστησαν: εκ μέρους του Πρωθυπουργού ο υφυπουργός Ναυτιλίας και νησιωτικής πολιτικής κ.Κωνσταντίνος Κατσαφάδος, οι Βουλευτές  Ιωάννης Μελλάς, Νικόλαος Μανωλάκος, Νόνη Δούνια και Χριστόφορος Μπουτσικάκης, εκ μέρους του ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ. ο Βουλευτής Θεόδωρος Δρίτσας, εκ μέρους της Περιφέρειας Αττικής η Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά κα Σταυρούλα Μανωλάκου, ο Δήμαρχος Πειραιά κ.Ιωάννης Μώραλης, εκ μέρους των Ενόπλων Δυνάμεων ο Διοικητής της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων υποναύαρχος Π.Ν. Ιωάννης Καλογερόπουλος, εκ μέρους των Σωμάτων Ασφαλείας ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Πειραιά Ταξίαρχος Πρωτεσίλαος Κωστάζος και εκ μέρους του ΚΙΝ.ΑΛ. ο γραμματέας της κεντρικής πολιτικής επιτροπής κ.Μανώλης Χριστοδουλάκης.

Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του ήρωα της Ελληνικής Επαναστάσεως Γεωργίου Καραϊσκάκη.

Χθες, Τετάρτη 24 Μαρτίου 2021, ο Σεβασμιώτατος Χοροστάτησε στην Ακολουθία του Εσπερινού που τελέστηκε στον  πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Ευαγγελίστριας Πειραιώς ενώ σήμερα το πρωί προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας.

Στον Ναό βρίσκεται προς προσκύνηση και στήριξη των πιστών την δύσκολη περίοδο της πανδημίας που διανύουμε, η Θαυματουργή Ιερά Εικόνα της Παναγίας «Ρόδον το Αμάραντον», η οποία βρέθηκε κατά θαυμαστό τρόπο από αλιέα στην Πειραϊκή ακτή και απάλλαξε την πόλη του Πειραιά από την λοιμική νόσο της ευλογιάς το έτος 1895.

br