ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ ΚΑΡΑΒΑ: Πανηγυρική Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του Μητροπολίτη Πειραιά Σεραφείμ

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Πλήθος πιστών έσπευσε σήμερα το πρωί στον Ι.Ν. Αγίων Αναργύρων Καραβά Πειραιά προκειμένου να τιμήσει τη μνήμη των Αγιών και Ιαματικών Κοσμά και Δαμιανού.
 
Η πανηγυρική θεία λειτουργία τελέστηκε με κάθε μεγαλοπρέπεια χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιά κ. Σεραφείμ, συνοδεία πλήθους ιερέων της Μητρόπολης Πειραιά.
 
Ξεχωριστή παρουσία αυτή του σεβάσμιου γέροντος, πατρός Γεωργίου Κρητικού, επί χρόνια προϊσταμένου του Ι.Ν. Αγίων Αναργύρων, ο οποίος εξακολουθεί να εμπνέει και να χαριτώνει γενιές και γενιές πιστών Πειραιωτών και όχι μόνο.
 
Δίπλα του πάντα, ο για πολλές δεκαετίες συνοδοιπόρος του π. Βασίλειος Τσιμούρης ο οποίος εξακολουθεί να προσφέρει τις υπηρεσίες του στην ενορία των Αγίων Αναργύρων και ο κατά σάρκα υιός του και Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Μεθόδιος Κρητικός, ιδιαίτερα σεβαστός και αγαπητός στην κοινωνία της Παλαιάς Κοκκινιάς, μα και ολόκληρου του Πειραιά.
 
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ στο πανηγυρικό κήρυγμά του, ζήτησε από το ποίμνιο να ακολουθήσουν το παράδειγμα των Αγίων Κοσμά και Δαμιανού, παράδειγμα το οποίο γίνεται ακόμα πιο επίκαιρο λόγω των δυσκολιών και δοκιμασιών που περνά ο ελληνικός λαός.
 

1aaga

Πλήθος πιστών έδωσε το παρών στην πανηγυρική θεία λειτουργία
 

2aaga

Ο Μητροπολίτης Πειραιά κ. Σεραφείμ συνοδεία κληρικών της Μητρόπολης Πειραιά κατά την κοινωνία των Αγίων Μυστηρίων
 

3aaga

Ο Μητροπολίτης Πειραιά κ. Σεραφείμ κατάτ ο κήρυγμα 

4aaga

Ο Μητροπολίτης Πειραιά κ. Σεραφείμ ευλογεί τους πιστούς μετά το πέρας της θείας λειτουργίας  

1aaaaga

Ο π. Γεώργιος Κρητικός, ιστορική και αγία μορφή της Μητροπόλεως Πειραιώς

ΔΕΙΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

[iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/W00_HBgr1ug" frameborder="0" allowfullscreen ]