Μουντιάλ 2014: Το λάθος τατουάζ του Γκέκα!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Μπορεί ο Φάνης Γκέκας να έχει περάσει τα στενά ποδοσφαιρικά σύνορα της Ελλάδας εδώ και πολλά χρόνια κερδίζοντας επάξια μία θέση στην Εθνική σε δύο Παγκόσμια Κύπελλα, ωστόσο στη Βραζιλία περισσότερο δυσφήμiσε, παρά… διαφήμισε την εκτελεστική του δεινότητα!


Και δεν αναφερόμαστε φυσικά στη δήλωση, βάσει της οποίας ονειρεύτηκε να «ματώσει» τα αντίπαλα δίχτυα κερδίζοντας τον τίτλο του πρώτου σκόρερ, αλλά στο τατού που έχει «χτυπήσει» στο χέρι του, βάσει του οποίου, θέλει να ματώσει τον ψυχρό καιρό! Στην κυριολεξία όμως!

Σίγουρα ο καιρός στην Ελλάδα και ειδικά το καλοκαίρι που διανύουμε, έχει τρελαθεί, αλλά αυτός δεν είναι λόγος να έχει κανείς τόσο μένος μαζί του! Όχι τίποτα άλλο, αλλά εκθέτοντας τον εαυτό σου σε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο, η παραμικρή γκάφα σου μπορεί να κάνει το γύρο του κόσμου! Σε δευτερόλεπτα! Πόσο μάλλον όταν παίζεις κόντρα στην Ιαπωνία και το τατού σου είναι γραμμένο στα ιαπωνικά!

Ο 34 ετών επιθετικός συνειδητοποίησε με τον πιο εμφατικό τρόπο πως το google translate δεν είναι και ο καλύτερος σύμβουλος όταν θέλεις να κάνεις ένα τατουάζ σε μια ξένη γλώσσα. Όπως μάλιστα τα ιαπωνικά που δεν είναι και τόσο διαδεδομένα στα μέρη μας.

Γιατί μπορεί ο Γκέκας να ήθελε να γράψει «ψυχρός εκτελεστής» (λογικό - για κάποιους - όσον αφορά στη θέση που αγωνίζεται), ωστόσο τα ιδεογράμματα (寒冷) που χρησιμοποιήθηκαν για τη λέξη «ψυχρός» χαρακτηρίζουν τις καιρικές συνθήκες κυριολεκτικά και μόνο!

Σαν να μην έφθανε αυτό, το τελευταίο ιδεόγραμμα () σημαίνει «δαίμονας» ή «διάβολος» και αποδίδεται αποκλειστικά σε κάποιον για αρνητικό σκοπό. Όπως όταν έχει σκοτώσει... Σε συνδυασμό δε με τα δύο προηγούμενα (殺人), σημαίνει κάτι σαν… «κατά συρροή δολοφόνος»!

Τυχαίνει και στις καλύτερες οικογένειες θα πει κανείς! Λεπτομέρεια; Το τατουάζ του Γκέκα είχε γίνει θέμα από τους Ιάπωνες και στο Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής! Πριν από τέσσερα χρόνια… Η αλήθεια πάντως είναι πως η σχέση του με τα αντίπαλα δίχτυα όταν φορά το εθνόσημο στο στήθος έχει… ψυχρανθεί! Στην κυριολεξία!

Εμάς πάλι γιατί μας θύμισε κάτι τέτοιο;

fdfsd