ΝΙΚΟΣ ΓΚΑΛΗΣ: Τιμήθηκε ο άνθρωπος που ενέπνευσε γενιές και γενιές!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ήταν όλοι εκεί, ο Γιαννάκης, ο Ιωαννίδης, ο Φασούλας και τα άλλα παιδιά... για να τιμήσουν τον άνθρωπο που έμαθε τους Έλληνες και τους Ευρωπαίους μπάσκετ, τον αξεπέραστο Νίκο Γκάλη!

Η βραδιά της 7ης Μαΐου θα μείνει για πάντα χαραγμένη στη μνήμη του Νίκου Γκάλη, όπως αυτές που εκείνος χάραξε για πάντα στη μνήμη εκατομμυρίων Ελλήνων, μέσα από τη μακρά και σπουδαία καριέρα του στα παρκέ.

Ο θρύλος του ελληνικού μπάσκετ, έπειτα από πολλά χρόνια, πάτησε και πάλι το παρκέ του Αλεξάνδρειου, ή του «Παλαί» αν θέλετε, όμως ήταν η τελευταία φορά. Από το βράδυ της 7ης Μαΐου, το γήπεδο που μεγαλούργησε και αποτέλεσε την αφετηρία του ταξιδιού από τα γήπεδα της Αμερικής μέχρι την κορυφή της Ελλάδας και της Ευρώπης, θα φέρει το όνομά του.

Όπως υποστήριξε ο Γιάννης Ιωαννίδης, από εδώ και στο εξής, όποια ομάδα αντιμετωπίζει εκτός έδρας τον Άρη, θα αγωνίζεται στο «Nick Galis Hall», όπου στην κορυφή του θα βρίσκεται για πάντα η φανέλα με το νούμερο 6, φέροντας την υπογραφή του διεθνή σούπερ σταρ!

Στην εκδήλωση της «κίτρινης» ΚΑΕ, σχεδόν 19 χρόνια μετά την ανακοίνωση του «γκάνγκστερ» της αποχώρησής του από την ενεργό δράση, το «παρών» έδωσαν μεγάλα ονόματα του ελληνικού και ξένου μπάσκετ, όπως η ομάδα της Εθνικής Ελλάδας του ’87 που κατέκτησε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο ΣΕΦ, αλλά και σπουδαίες προσωπικότητες.

Μόλις ο Νίκος Γκάλης πάτησε και πάλι τον αγωνιστικό χώρο, το Αλεξάνδρειο – δεν είχε αλλάξει ακόμα ονομασία – βρέθηκε στο… πόδι και άπαντες αποθέωσαν τον άνθρωπο που… γνώρισε το μπάσκετ στους Έλληνες. Τον άνθρωπο που άλλαξε τον ρου της ιστορίας, όχι μόνο στο άθλημα, αλλά και στον ελληνικό αθλητισμό, όπου η επαγγελματικότητά του, αποτέλεσε πρότυπο για ολόκληρες γενιές.

Η συγκίνηση ήταν έκδηλη για τον Έλληνα σούπερ σταρ και χρειάστηκε ένα μαντήλι για να σκουπίσει τον… ιδρώτα του και ότι άλλο μπορούσε, λίγο πριν η φανέλα με το νούμερο 6 πάρει την θέση της στον ουρανό του «Nick Galis Hall».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Το Αλεξάνδρειο μετονομάζεται σε "Νίκος Γκάλης"