Αστέρας Τρίπολης – Ολυμπιακός 0-1

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Με ένα γκολ του Μάρκο Στσέποβιτς στο 79', ο Ολυμπιακός νίκησε ξανά τον Αστέρα Τρίπολης και με το συνολικό 5-0 πήρε την πρόκριση για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας.

Διαδικαστικής σημασίας ήταν ο επαναληπτικός της φάσης των "16" του Κυπέλλου Ελλάδας ανάμεσα σε Αστέρα Τρίπολης και Ολυμπιακό στο "Θ. Κολοκοτρώνης", μετά το 4-0 του πρώτου αγώνα στο Φάληρο.

Οι τεχνικοί των δύο ομάδων παρέταξαν σχήματα με πολλές αλλαγές, με τον Ολυμπιακό να επικρατεί εντέλει με σκορ 1-0, χάρη σε ένα τέρμα του Μάρκο Στσέποβιτς στο 79'. Το πρώτο ημίχρονο είχε ορισμένες καλές στιγμές, το δεύτερο ήταν αρκετά κακό, τουλάχιστον μέχρι την είσοδο του Ιμπαγάσα στο παιχνίδι...

 

Ο Στάικος Βεργέτης προτίμησε ένα σύστημα 4-3-3 για τον Αστέρα Τρίπολης και τον Γεωργακόπουλο κάτω από τα γκολπόστ. Λούι, Σανκαρέ, Ζησόπουλος και Κυριακόπουλος ήταν η αμυντική τετράδα από δεξιά προς αριστερά, με τους Εντό, Σέτι και Μουνάφο (σε πιο προωθημένο ρόλο) τριάδα στον άξονα της μεσαίας γραμμής. Ναβάρο και Κάφα αγωνίστηκαν στις πτέρυγες και την πλάτη του φορ Χουάνμα.

 

Για τον Ολυμπιακό, ο Μίτσελ επέλεξε μια διάταξη 4-2-3-1, με τον Μέγκιερι στην εστία και τους Σαλίνο, Παπαδόπουλο, Παπάζογλου και Μπονγκ στην άμυνα. Πελέ και Εντινγκά ήταν οι δύο χαφ του άξονα, ενώ οι Μασάντο και Φουστέρ έπαιξαν στα "φτερά". Σε ρόλο επιτελικού ο Ντομίνγκες και κλασικός προωθημένος ο Μήτρογλου.

 

Ανασκόπηση αγώνα

 

Σκοπιμότητα στο παιχνίδι των δύο ομάδων δεν υπήρχε μετά το 4-0 του πρώτου αγώνα στο "Γ. Καραϊσκάκης". Οι αρκετές αλλαγές στις συνθέσεις των δύο ομάδων δεν βοήθησαν στον ρυθμό της αναμέτρησης, παρά το γεγονός πως Αστέρας Τρίπολης και Ολυμπιακός δεν πήραν αψήφιστα το ματς και έψαξαν το γκολ.

 

Λίγες ήταν οι καλές στιγμές στο πρώτο 45λεπτο. Για τους γηπεδούχους, ο Μουνάφο στο 5' αστόχησε με το κεφάλι από πλεονεκτική θέση, ενώ η κεφαλιά του Εντό στο 11' κατέληξε στην αγκαλιά του Μέγκιερι. Ο Ούγγρος γκολκίπερ βγήκε έγκαιρα στο 22' και σταμάτησε τον Χουάνμα σε τετ-α-τετ.

 

Οι φιλοξενούμενοι είχαν την πρώτη του ευκαιρία στο ματς στο 12', με τον Γεωργακόπουλο να μπλοκάρει το γυριστό σουτ του Φουστέρ με το αριστερό. Στην εξαιρετική κάθετη πάσα του Εντινγκά, το χόρτο πρόδωσε τον Ντομίνγκες που είδε την μπάλα να αναπηδά λίγο πριν επιχειρήσει να σκοράρει με το δεξί στο 18'. Ένα καλό σουτ του Πελέ από τα 25 μέτρα έφυγε ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, με την συμπλήρωση μισής ώρας παιχνιδιού.

 

Ο Ζησόπουλος σκόραρε λίγο πριν την εκπνοή του ημιχρόνου αλλά το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Η γωνία της τηλεοπτικής λήψης δεν βοήθησε, φάνηκε να καλύπτει τον σκόρερ ο Σαλίνο.

 

Με την έναρξη της επανάληψης ένα φαρμακερό σουτ του Μουνάφο πέρασε μόλις άουτ, με το ματς να "σβήνει" σταδιακά και μέχρι την είσοδο των Ιμπαγάσα και Στσέποβιτς στον αγωνιστικό χώρο. Από καταπληκτική ενέργεια και ασίστ του Αργεντίνου στο 79', ο Σέρβος μπήκε στην περιοχή με δεξί σουτ σκόραρε μετά από τρία λεπτά παρουσίας του στο παιχνίδι. Το 0-1 για τον Ολυμπιακό παρέμεινε μέχρι το τέλος της αναμέτρησης, καθώς το γκολ του Χουάνμα στο 90' ακυρώθηκε ως φάουλ του σκόρερ στον Μέγκιερι.

 

Με το συνολικό 5-0, οι "ερυθρόλευκοι" πήραν την πρόκριση για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας, όπου θα συγκρουστούν σε διπλά ματς (πρώτο στο Φάληρο) με τον Ατρόμητο.

 

Ο MVP της αναμέτρησης

 

Θα μπορούσε να είναι ο σκόρερ του μοναδικού τέρματος στο ματς, Μάρκο Στσέποβιτς. Ας ξεφύγουμε όμως από τα τετριμμένα. Ο Βεργέτης εμπιστεύθηκε το αριστερό άκρο της άμυνας στον 17χρονο Κυριακόπουλο και θα πρέπει να έμεινε πολύ ευχαριστημένος από όσα είδε. Γρήγορος, δυνατός, με ποδοσφαιρικό θράσος και καλή τεχνική κατάρτιση, ο νεαρός μπακ έκανε ένα πολύ καλό παιχνίδι στα 75 λεπτά που αγωνίστηκε και έδειξε στοιχεία σύγχρονου πλάγιου αμυντικού.

 

Η απογοήτευση

 

Κακό ματς για τον Κάφα. Ο προπονητής του σίγουρα θα περίμενε πολλά περισσότερα από τον ακραίο κυνηγό της ομάδας του, που όμως έπεσε πάνω στον Σαλίνο και ήταν σχετικά ακίνδυνος σε όλη την διάρκεια του αγώνα.

 

Ταυτότητα του αγώνα

 

Γήπεδο: "Θεόδωρος Κολοκοτρώνης"

 

Διαιτητές: Αναστάσιος Σιδηρόπουλος (ΕΠΣ Δωδεκανήσου)

 

Βοηθοί: Λεωνίδας Φραγκιαδάκης (ΕΠΣ Δωδεκανήσου), Στυλιανός Τσολάκης (ΕΠΣ Αθηνών)

 

Τέταρτος: Γεώργιος Δασκαλόπουλος (ΕΠΣ Κορινθίας)

 

Παρατηρητής: Χρήστος Δαγκλής (ΕΠΣ Μακεδονίας)

 

Αστέρας Τρ. (Στάικος Βεργέτης): Γεωργακόπουλος, Λούι, Σανκαρέ (66' Γκοϊάν), Κυριακόπουλος (75' Ντε Μπλάσις), Ζησόπουλος, Εντό, Σέτι, Μουνάφο, Ναβάρο (52' Κοντοές), Κάφα, Χουάνμα.

 

Αναπληρωματικοί: Μπατής, Μπαράλες, Γκοϊάν, Κουρμπέλης, Κοντοές, Ντε Μπλάσις, Καράσκο.

 

Ολυμπιακός (Μίτσελ Γκονθάλεθ): Μέγκιερι, Σαλίνο, Παπαδόπουλος, Παπάζογλου, Μπονγκ, Πελέ, Εντινγκά, Μασάντο (65' Βάις), Φουστέρ, Ντομίνγκες (57' Ιμπαγάσα), Μήτρογλου (76' Στσέποβιτς).

 

Αναπληρωματικοί: Κάρολ, Βούρος, Βέργος, Μανωλάς, Χολέμπας, Βάις, Στσέποβιτς.

 

Γκολ: -/ 79' Στσέποβιτς

 

Κίτρινες κάρτες: 57' Εντό, 81' Γκοϊάν / -

Πηγή: redplanet.gr