“Οδοστρωτήρας” ο Ολυμπιακός, 2-1 τον Αστέρα Τρίπολης

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Την τέταρτη σερί νίκη του στο πρωτάθλημα και μάλιστα χωρίς να χρειαστεί να βάλει το πόδι στο γκάζι πέτυχε ο Ολυμπιακός. Οι ερυθρόλευκοι πέρασαν από το «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» επικρατώντας 2-1 απέναντι στον Αστέρα. 

Η ομάδα του Χάβου είχε τις ευκαιρίες με μεγαλύτερη το δοκάρι του Μάσα στο 43’, όμως οι Πειραιώτες είχαν την ουσία, ανοίγοντας το σκορ μόλις στο 37ο δευτερόλεπτο με τον Ερνάνι να εκμεταλλεύεται την όμορφη πάσα του Φορτούνη. 

«Φωτιά» ήταν το ξεκίνημα και στο δεύτερο ημίχρονο για τους παίκτες του Σίλβα. Ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός έδωσε και πάλι τη λύση, με τον Κασάμι να είναι ο δημιουργός στο 49ο λεπτό. Τραυματίστηκε κι αντικαταστάθηκε ο Καπίνο στο 73’ από τον Ρομπέρτο. Το γκολ των Αρκάδων σημείωσε ο Δημούτσος με όμορφο σουτ λίγο πριν την… εκπνοή (90’). 

Το ματς:

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον Ολυμπιακό… να προηγείται. Μόλις στο 37ο δευτερόλεπτο οι ερυθρόλευκοι άνοιξαν το σκορ, έπειτα από εξαιρετική ασίστ του Φορτούνη κι εξίσου καλό τελείωμα απ’ τον Ερνάνι. Οι ισορροπίες λοιπόν, άλλαξαν από νωρίς και ο Μάκης Χάβος ήταν αναγκασμένος να αναπροσαρμόσει το πλάνο του, χωρίς όμως να το κάνει με επιτυχία, αφού οι φιλοξενούμενοι μπορεί να μην απειλούσαν αλλά δεν ενοχλήθηκαν καθόλου στα μετόπισθεν. 

inner

Σταδιακά, μετά το 20λεπτο, οι Αρκάδες άρχισαν να ανεβάζουν την απόδοσή τους κι έφτιαξαν δύο ευκαιρίες με δημιουργό τον Μάσα. Οι παίκτες του Σίλβα έδειξαν σημάδια χαλάρωσης και ταλαιπωρήθηκαν αρκετά τόσο από άξονα, όσο και από άκρα, με τους Δημούτσο και Λούι να είναι οι μπροστάρηδες του Αστέρα. Ο Ολυμπιακός ανέβασε μετά από ώρα τις γραμμές του, αλλά ήταν ακίνδυνος επιθετικά και δεν απειλούσε τον Θεοδωρόπουλο. Αντίθετα, ο Καπίνο μπορεί να νιώθει τυχερός στο 43ο λεπτό, όταν ο Μάσα σημάδεψε με κεφαλιά ψαράκι το δοκάρι, στη μεγαλύτερη ευκαιρία του ημιχρόνου μετά το γκολ. 

Με ονειρεμένο τρόπο ξεκίνησαν και το δεύτερο 45λεπτο οι Πειραιώτες, που διπλασίασαν τα τέρματά τους και πάλι με τον Ερνάνι, ο οποίος πλάσαρε σωστά (48’) ύστερα από έξυπνη κάθετη του Κασάμι. Οι ερυθρόλευκοι παρότι έδειχναν άνετοι είδαν τον Αστέρα να ισορροπεί, όμως ο Καπίνο και οι αμυντικοί του καθάριζαν κάθε επιθετική προσπάθεια των γηπεδούχων. 

inner

Παρά τις αλλαγές των δύο προπονητών η εικόνα του ματς δεν άλλαξε ιδιαίτερα. Ο Ολυμπιακός μπορεί να είχε χάσει μέτρα στο γήπεδο, όμως ο Αστέρας δεν είχε ουσία και φαντασία στο παιχνίδι του, με αποτέλεσμα να μην μπορέσει να βγάλει «καθαρή» ευκαιρία. Όσο περνούσαν τα λεπτά ο ρυθμός έπεφτε, καθώς τα πάντα έδειχναν να έχουν κριθεί. Πάντως, οι Αρκάδες κατάφεραν να πετύχουν το γκολ που τόσο πολύ κυνήγησαν με τον Δημούτσο (90’) λίγο πριν το τελευταίο σφύριγμα του Κουκουλάκη. 

Οι συνθέσεις:

Αστέρας (Μάκης Χάβος): Θεοδωρόπουλος, Λούι, Γιαννούλης, Σανκαρέ, Ζησόπουλος, Χαμντανί, Ιγκλέσιας (46’ Τσάβες), Δημούτσος, Μπερτόλιο, Νίκο Φερνάντες (63’ Στανισάβλιεβιτς), Μάσα (84’ Ιωαννίδης) 

Στον πάγκο: Καπετάνος, Αλόκο, Γκοϊάν, Ντουντού 

Ολυμπιακός (Μάρκο Σίλβα): Καπίνο (73’ Ρομπέρτο), Ομάρ, Μαζουακού, Ντα Κόστα, Σιόβας, Κασάμι, Μιλιβόγεβιτς, Φορτούνης (63’ Τσόρι), Πάρντο (63’ Ντουρμάζ), Ερνάνι, Ιντέγε 

Στον πάγκο: Μποτία, Σεμπά, Σαλίνο, Πουλίδο 

Διαιτητής: Μιχάλης Κουκουλάκης 

Γήπεδο: Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Πηγή SPORT FM