Ντροπή! Πρόστιμο 5.000 ευρώ σε τσαγκάρη στην Κάλυμνο!


Λίγο η βιασύνη, λίγο ο υπερβάλλον ζήλος και οι αστυνομικοί στην Κάλυμνο βρέθηκαν να επιβάλουν πρόστιμο 5.000 ευρώ σε τσαγκάρη, ο οποίος μάταια προσπαθούσε να τους εξηγήσει το λάθος το οποίο υπέπεσαν καθώς και ότι ο κωδικός του καταστήματός του, δεν τον υποχρεώνει να βάλει λουκέτο στην επιχείρησή του. Τώρα καλείται να αποδείξει πως η ευθύνη για το λάθος δεν είναι δική του, αλλά των αστυνομικών και ότι θα πρέπει να ακυρωθεί το επιβληθέν πρόστιμο. Ο κύριος Ν.Τ. περιγράφει τη στιγμή που οι αστυνομικοί έφτασαν στο μαγαζί του. «Μπήκανε μέσα οι αστυνομικοί και φώναζαν γρήγορα, γρήγορα, κλείσε και πάμε στο Τμήμα. Εγώ τους έδειχνα την άδεια και αυτοί αδιαφορούσαν, χωρίς να μπουν στον κόπο να δουν αν έχω εμπόρευμα και με τι ασχολούμαι».

Το απίστευτο περιστατικό στο νησί και η αναφορά του καταστηματάρχη στο Υπ. Προστασίας του Πολίτη ότι η επιχείρηση του δεν περιλαμβάνεται σε αυτές στις οποίες επιβλήθηκε το μέτρο της προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας

Στην συνέχεια ο τσαγκάρης, συνοδεία των αστυνομικών μετέβη στο αστυνομικό τμήμα του νησιού όπου του επιδόθηκε το πρόστιμο των 5.000 ευρώ. Ακόμη και εκείνη τη στιγμή προσπαθούσε να δώσει στους αστυνομικούς να καταλάβουν πως έχουν πράξει λάθος, αλλά και σε αυτή την περίπτωση ο λόγος του πήγε… στον βρόντο. Ο καταστηματάρχης άμεσα κατέθεσε ένσταση στην οποία επισημαίνει πως ο κύριος κωδικός αριθμός δραστηριότητας (ΚΑΔ) της επιχείρησής του, που είναι ο 95231000 και αφορά την «επισκευή υποδημάτων και δερμάτινων ειδών», δεν περιλαμβάνεται στις επιχειρήσεις στις οποίες επιβλήθηκε το μέτρο της προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας.

Μάλιστα, ο καταστηματάρχης μην αντέχοντας να βρεθεί άδικα ενώπιων δικαστών προκειμένου να αποδείξει την αθωότητά του και να τον βαρύνει ένα άδικο κατ’ αυτόν χρέος ύψους 5.000 ευρώ, κατέθεσε αναφορά στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη κατά του διοικητή του αστυνομικού τμήματος του νησιού αλλά και κατά παντός υπευθύνου για την «αυθαίρετη επιβολή προστίμου, παράνομη σύλληψη και σχηματισμός ποινικής δικογραφίας, με πρόθεση και καθ’ υπέρβαση των καθηκόντων τους».

Στην αναφορά, μάλιστα, ο καταγγέλλων τονίζει πως, «Προφανέστατα το αστυνομικό όργανο μπέρδεψε την έννοια των υπό απαγόρευση λειτουργίας δραστηριοτήτων, με τις πληττόμενες από την κρίση πανδημία. Όμως, το να προβλέπεται ως πληττόμενη οικονομικά κάποια δραστηριότητα δεν σημαίνει ότι είναι και απαγορευμένη δραστηριότητα». Παράλληλα, υποστηρίζει πως, «όλα αυτά τα εξέθεσε στον αξιωματικό υπηρεσίας του Α/Τ Καλύμνου την ίδια ημέρα, όμως εκείνοι αρνούνταν να τα δεχτούν υποστηρίζοντας ότι έχουν ΦΕΚ το οποίο απαγορεύει τη λειτουργία της επιχείρησής μου, το οποίο αν και επανειλημμένα ζήτησα να μου επιδείξουν, αρνήθηκαν επικαλούμενοι διάφορες δικαιολογίες». Το μόνο που ζητάει ο κύριος Ν.Τ. είναι να υπάρξει αναίρεση του επιβληθέντος προστίμου, προκειμένου να τηρηθεί η νομοθεσία και να αποκατασταθεί η αδικία σε βάρος του.