Παπαευαγγέλου: Οριστική δέσμευση των λογαριασμών του πρώην αντιπρόεδρου της Jumbo

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


- Με εντολή της αντεισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Άννα Ζαΐρη, παραμένουν δεσμευμένοι οι λογαριασμοί του Πειραιώτη Επιχειρηματία Ευάγγελου Παπαευαγγέλου
- Οι λογαριασμοί του πρώην αντιπροέδρου της Jumbo θα παραμείνουν δεσμευμένοι μέχρι το τέλος της έρευνας
- Οι Αρχές προσπαθούν να διαπιστώσουν αν έχει διαπραχθεί και το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες
- Το χρονικό της υπόθεσης με τις πωλήσεις ακινήτων μέσω... Κίνας

Παραμένουν δεσμευμένοι οι τραπεζικοί λογαριασμοί του πρώην αντιπρόεδρου της Jumbo, Ευάγγελου Παπαευαγγέλου. Την εντολή για οριστική δέσμευση μέχρι το τέλος της έρευνας των τραπεζικών λογαριασμών του κ.Παπαευαγγέλου έδωσε η επικεφαλής της Αρχής για το Ξέπλυμα Βρόμικου Χρήματος, αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Άννα Ζαΐρη καθώς ερευνάται ενδεχόμενη τέλεση αξιοποίνων πράξεων όπως απάτη και πλαστογραφία μέσω συμβάσεων επιχειρήσεων συμφερόντων του.
Όλες οι εξελίξεις στην υπόθεση Παπαευαγγέλου

Παράλληλα, έρευνα διενεργείται από εισαγγελικές και φορολογικές αρχές προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχει διαπραχθεί και το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Υπενθυμίζεται ότι με εντολή της Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένης Δημητρίου η υπόθεση διερευνάται από τον οικονομικό εισαγγελέα όσο αφορά τις πωλήσεις ακινήτων σε Κινέζους επενδυτές από τον αντιπρόεδρο της Jumbo Ευάγγελο Παπαευαγγέλου.

Σύμφωνα με έρευνα των Κινεζικών αρχών, ο κ. Παπαευαγγέλου φέρεται να είχε συστήσει προσωπική εταιρία μέσω της οποίας έκανε πωλήσεις ακινήτων σε Κινέζους αξίας 40 εκατομμυρίων ευρώ, μέσω της χρήσης POS.

Την ίδια περίοδο που γίνονταν οι πωλήσεις ακινήτων, ωστόσο, στην Κίνα είχαν επιβληθεί κεφαλαιακοί έλεγχοι (capital controls) με αποτέλεσμα αυτή η πρακτική να είναι παράνομη.

Οι αγοραστές φέρονται ότι ξεπερνούσαν τα εμπόδια στην κίνηση κεφαλαίων μέσω της χρήσης των POS, και παράλληλα έμπαιναν στο πρόγραμμα της Χρυσής Βίζα (και των προνομίων της).