Το ‘πε και το ‘κανε ο Ποροσένκο. Επιβάλλει στρατιωτικό Νόμο κι επιτίθεται στην Ρωσία. video, pics

Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας, Πέτρο Ποροσένκο, ανακοίνωσε την επιβολή στρατιωτικού Νόμου, μετά το «θερμό επεισόδιο» κοντά στην Μαύρη Θάλασσα.

Ο Πέτρο Ποροσένκο δήλωσε πως θα επιβάλει στρατιωτικό νόμο σε όλη τη χώρα από την Τετάρτη (28/11). Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, ωστόσο είπε πως το διάταγμά του δεν περιλαμβάνει περιορισμούς στα δικαιώματα των πολιτών. Ούτε ακύρωση των εκλογών που προγραμματίζεται να διεξαχθούν το 2019.

Ποροσένκο


Ο Ποροσένκο, ο στρατιωτικός Νόμος και η “πολεμική” ένταση με την Ρωσία

Σε τηλεοπτικό διάγγελμα, πρότεινε στο κοινοβούλιο την επιβολή στρατιωτικού νόμου για 30 ημέρες αντί για 60 ημέρες που είχε προβλέψει αρχικά το συμβούλιο ασφαλείας του Ουκρανού προέδρου.

«Εκπλήρωσα το συνταγματικό καθήκον μου και πριν από μερικές ώρες, με το διάταγμά μου, επέβαλα στρατιωτικό νόμο σε όλη την Ουκρανία από τις 9.00 π.μ. της 28ης Νοεμβρίου», είπε.

Ο Ουκρανός πρόεδρος καταδίκασε τη σύλληψη από τη Ρωσία την Κυριακή τριών πλοίων του ουκρανικού πολεμικού ναυτικού ανοικτά της Κριμαίας, εκτιμώντας πως πρόκειται για ένα «νέο στάδιο της επίθεσης» της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας.

«Επιτιθέμενη σε ουκρανικά στρατιωτικά πλοία, εξαπέλυσε ένα νέο στάδιο στην επίθεσή της», είπε ο Ποροσένκο.

Μάλιστα, κατήγγειλε την «ανοικτή και αλαζονική συμμετοχή ρωσικών τακτικών στρατευμάτων» στην «επίθεση» αυτή.

Δείτε το βίντεο

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Φωτογραφίες: Reuters