Πατούλης: Σε λίγο δεν θα έχουμε γιατρούς για θέσεις ευθύνης στα νοσοκομεία

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Τον κίνδυνο η Ελλάδα σε λίγο να μην έχει υγειονομικό δυναμικό που να αναλάβει θέσεις ευθύνης μετά τη συνταξιοδότηση υψηλά καταρτισμένου επιστημονικού προσωπικού, επισήμανε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γιώργος Πατούλης μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6 με αφορμή τα στοιχεία που παρουσίασε το protothema.gr για την φυγή 12.408 γιατρών από την Ελλάδα μέσα στα προηγούμενα δέκα χρόνια.

«Πρόκειται για τεράστια αιμορραγία ενός μεγάλου κεφαλαίου το οποίο επειδή δεν μπορεί να βρει επιβίωση και εργασία μεταβαίνει σε χώρες που έχουν καλή οργάνωση αλλά όχι ιατρικό δυναμικό» συμπλήρωσε ο κ. Πατούηλης.

Ως αποτέλεσμα, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΙΣΑ, «οι χώρες που δεν είχαν εξειδικευμένο προσωπικό να έχουν Έλληνες γιατρούς χωρίς να έχουν διαθέσει ούτε ένα ευρώ για να δημιουργηθεί αυτό το ιατρικό δυναμικό».

Έτσι, κατά τον κ. Πατούλη, «αντί η Ελλαδα να υποδέχεται τον παγκόσμιο ασθενή και αυτό να αποτελεί πηγή πλούτου, αυτοί οι ασθενείς καταφεύγουν σε άλλες χώρες».

«Το 2018 ας ελπίσουμε ότι επειδή έχουν ξεκινήσει κάποια σημαντικά βήματα για τον τουρισμό υγείας θα δημιουργήσουν αντιστροφή τάσης από ιδιωτικές πρωτοβουλίες ώστε να έρχονται ασθενείς στην Ελλάδα και να κρατάμε εδώ τους γιατρούς μας» κατέληξε ο κ. Πατούλης.

Πηγή: Protothema.gr