Εκλογική αποζημίωση: Διαμαρτύρονται οι δικηγόροι

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Με επιστολή προς τους Υπουργούς Επικρατείας και Οικονομικών διεκδικούν οι δικηγόροι την εκλογική αποζημίωσή τους στο ύψος των εκλογών του 2012.


Η Συντονιστική Επιτροπή αναφέρει στην επιστολή της ότι η σχετική υπουργική απόφαση για τις επικείμενες εκλογές «πάσχει από ανακρίβειες και ασάφειες, με αποτέλεσμα να ανακύπτει σειρά ερωτημάτων σε όλους τους δικαστικούς αντιπροσώπους».

Η επίμαχη υπουργική απόφαση σύμφωνα με τους δικηγόρους «χρήζει άμεσα διορθωτικών παρεμβάσεων, ώστε να ξεκαθαρισθούν ζητήματα που σχετίζονται με τον τρόπο και το χρόνο εκκαθάρισης της αποζημίωσης, ιδίως για τους εντός νομού διορισθέντες». Παράλληλα, οι ίδιοι ζητούν να ρυθμιστεί το ζήτημα της εκλογικής αποζημίωσης για τους δικαστικούς αντιπροσώπους, οι οποίοι έχουν διορισθεί σε εκλογικά τμήματα της περιφέρειας Αττικής, ώστε να εξομοιωθεί η αποζημίωσή τους με αυτή των διορισθέντων σε εκλογικά τμήματα της Α΄ και Β΄ Αθήνας, της Α΄ και Β΄ Πειραιά και της Α΄ και Β΄ Θεσσαλονίκης».

Περαιτέρω, πρέπει να τροποποιηθεί, σύμφωνα με τη Συντονιστική Επιτροπή, το ζήτημα «των οδοιπορικών εξόδων όπως έχει ρυθμιστεί διότι η πρωτοφανής αξίωση παραμονής του δικαστικού αντιπροσώπου επί 10ήμερο στον τόπο του διορισμού του, στη νησιωτική ή ηπειρωτική Ελλάδα από την Παρασκευή 16.5.2014 έως και την Κυριακή 25.5.2014, μακράν της κατοικίας του και της επαγγελματικής του έδρας, είναι εκτός πραγματικότητας, δεν υπακούει σε κανόνες λογικής και δεν αντέχει σε καμία σοβαρή επιχειρηματολογία, αφού ευθέως τον καλεί να χρηματοδοτήσει ο ίδιος την εκλογική διαδικασία».

Τέλος, καλούν την κυβέρνηση «έστω και αυτή τη στιγμή, να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και να προβεί στις επιβεβλημένες».


ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ



ΣΑΡΑΝΤΟΣ ΕΥΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ
Εκδότης Piraeus Press
Αντιδήμαρχος Νέων Τεχνολογιών & Ηλ. Διακυβέρνησης Πειραιά
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Πειραια

Γεννήθηκα το 1982 στον Πειραιά όπου εξακολουθώ να διαμένω και να εργάζομαι. Σπούδασα Μαθηματικά στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. 
Είμαι Δημοτικός Σύμβουλος Πειραιά με καθήκοντα Αντιδημάρχου Νέων Τεχνολογιών & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και εκδότης του ειδησεογραφικού site PiraeusPress.gr με ειδήσεις από τον ευρύτερο Πειραιά και τα νησιά του Αργοσαρωνικού. 
Θα είμαι εκ νέου υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Πειραιά με το συνδυασμό "ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ Ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ" του Βασίλη Μιχαλολιάκου.