Άλλαξε εντελώς όψη στο σαλόνι σου με 5+1 κινήσεις!

Decor Interior Apartment Living Room Home
Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Το σαλόνι σου είναι το αγαπημένο σου μέρος μέσα στο σπίτι, το καταφύγιο όπου χαλαρώνεις, διασκεδάζεις και αφιερώνεις χρόνο στον εαυτό σου. Πόσο υπέροχο θα ήταν, λοιπόν, να μπορείς να το ανανεώσεις εύκολα και γρήγορα, χωρίς πολύ κόπο και κυρίως χωρίς πολλά έξοδα; Δεν πρόκειται για κάποιο ουτοπικό σενάριο. Το πλήρως ανανεωμένο σαλόνι που θα φέρει νέο αέρα στο σπίτι σου και θα ανεβάσει τη διάθεση σου στα ύψη βρίσκεται μόλις 6 βήματα μακριά!

Βήμα 1: Επιστράτευσε μαξιλάρια και ριχτάρια

Δε χρειάζεται να αλλάξεις καναπέ. Δε χρειάζεται να αγοράσεις καινούργιες πολυθρόνες. Το μόνο που πρέπει να κάνεις για να δεις την όψη του σαλονιού σου...όπως δεν την έχεις ξαναδεί είναι να στραφείς στα πρακτικά και πολυαγαπημένα ριχτάρια. Διάλεξε τα χρώματα, το ύφος και το υλικό της αρεσκείας σου, κάλυψε τους καναπέδες και τις πολυθρόνες σου με καινούργια ριχτάρια και δες τα με εντελώς διαφορετικό μάτι! Εν συνεχεία, τσέκαρε τις επιδόσεις σου στην αγορά μαξιλαριών. Χρώματα, μεγέθη, υφές, δεν υπάρχουν περιορισμοί. Τόλμησε τους συνδυασμούς που σε εκφράζουν και άσε τα μαξιλάρια να στολίσουν κάθε γωνιά του σαλονιού σου, τους καναπέδες, το πάτωμα -δεν υπάρχει τίποτα πιο “cosy” σε ένα σαλόνι από τις μεγάλες, χουχουλιάρικες μαξιλάρες-, τα σκαμπό και τις πολυθρόνες σου.

Βήμα 2: Μην αφήσεις τα παράθυρα παραπονεμένα

Με άλλα λόγια, γιατί να μην αλλάξεις και τις κουρτίνες σου; Κλασικές κουρτίνες, υφασμάτινα στόρια, κουρτίνες πάνελ, διπλές κουρτίνες, ριντό, οι επιλογές είναι αναρίθμητες και η επιρροή τους στο διακοσμητικό πλαίσιο του σαλονιού αναμφισβήτητη. Διάλεξε το στυλ και το είδος που ταιριάζει σε σένα και στο ύφος διακόσμησης που έχεις επιλέξει για το σαλόνι σου και πρόσθεσε άλλη μία πινελιά ανανέωσης στο χώρο σου.

Βήμα 3: Ντύσε και το πάτωμα

Τα χαλιά είναι το πιο βασικό εργαλείο για να δημιουργήσεις ένα χώρο που αποπνέει άνεση και ζεστασιά. Πέρα από τη χρηστική του σημασία και το θερμομονωτικό αλλά και ηχομονωτικό του ρόλο, η προσθήκη ενός χαλιού ή η αντικατάσταση του ήδη υπάρχοντος θα αλλάξει ριζικά την εικόνα του σαλονιού και θα εξασφαλίσει την ανανέωση που επιδιώκεις.

Βήμα 4: Δώσε σε κάθε γωνιά το δικό της χαρακτήρα

Διακόσμησε τους τοίχους με πολλά, μικρά καδράκια, με πίνακες ή κορνίζες που απεικονίζουν χαρούμενες στιγμές, και θα έχεις μπροστά σου έναν ήδη πιο ζεστό και φιλόξενο χώρο. Αγόρασε βάζα και άλλα διακοσμητικά είδη του γούστου σου και στόλισε το τραπεζάκι του σαλονιού, την τραπεζαρία, το μπουφέ ή τα ράφια σου. Τέλος, γιατί να μην έχεις μια “γωνιά βιβλίου” στο σαλόνι σου; Φτιάξε μια μικρή βιβλιοθήκη ή ακόμη παράταξε τα βιβλία σου σε  στοίβες στο πάτωμα με διακοσμητικές πινελιές ολόγυρα και θα συνειδητοποιήσεις πως μόλις δημιούργησες την πιο αγαπημένη σου γωνιά σε ολόκληρο το σπίτι!

Βήμα 5:  Φέρε την αρωματοθεραπεία στο σαλόνι σου

Ή αλλιώς γέμισε το χώρο σου με αρωματικά κεριά. Φτιάξε συνθέσεις με κεριά, άφησε τη φαντασία και τη δημιουργικότητα σου ελεύθερες και πρόσθεσε τις DIY δικές σου διακοσμητικές πινελιές αρωματίζοντας, συγχρόνως, υπέροχα το χώρο. Οι κατασκευές δεν είναι το δυνατό σου σημείο; Τα κεριά δεν ανήκουν στις αγαπημένες σου επιλογές διακόσμησης; Επίλεξε αρωματικά χώρου. Διάλεξε τη μυρωδιά που σου αρέσει και γέμισε το σαλόνι σου με μοναδικά αρώματα τα οποία θα σε βοηθούν να χαλαρώσεις, να αποφορτιστείς και να γεμίσεις πιο εύκολα και πιο γρήγορα τις μπαταρίες σου.

Βήμα 6: Επένδυσε στο φωτισμό

Ο σωστός φωτισμός  μπορεί να σου ανοίξει τα μάτια! Πρόσθεσε νέα φωτιστικά οροφής, στόλισε επιλεγμένες γωνιές με επιδαπέδια ή επιτραπέζια φωτιστικά και ολοκλήρωσε το στυλ διακόσμησης με τον πιο φωτεινό τρόπο! Δεν έχεις την οικονομική δυνατότητα ή την επιθυμία να προβείς σε τέτοιες αλλαγές; Ψάξε και βρες τους κατάλληλους λαμπτήρες που μπορούν να φωτίσουν ιδανικά το χώρο σου. Αντικατέστησε τους υπάρχοντες και δες το σαλόνι σου να μεταμορφώνεται μπροστά στα μάτια σου με το πάτημα ενός διακόπτη και μόνο!