Γεμιστό κέικ με σοκολάτα έχετε φάει πολλά, αλλά σαν και αυτό αποκλείεται!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Θα γλείφεις τα δάχτυλά σου!

Υλικά
1 ½ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις, συν περισσότερο για το πασπάλισμα
4 μεγάλα αυγά
2 κουταλάκια του γλυκού καθαρό εκχύλισμα βανίλιας
3/4 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν –πάουντερ
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
225 γρ. βούτυρο
1 ¼ φλιτζάνι ζάχαρη
350 γρ. λιωμένη σοκολάτα

Εκτέλεση
Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 180 ο C. Σε μια φόρμα για κέικ τοποθετήστε αντικολλητικό χαρτί .
Στο μίξερ, ρίξτε τα αυγά και τη βανίλια και ανακατέψτε τα καλά μεταξύ τους. Στη συνέχεια μεταφέρετε τα σε ένα άλλο μπολ γιατί θα ξανά χρησιμοποιήσετε το μίξερ.
Σε ένα άλλο μπολ, ανακατέψτε μαζί το αλεύρι, το μπέικιν -πάουντερ και το αλάτι.
Στο μίξερ, χτυπήστε μαζί το βούτυρο και τη ζάχαρη. Προσθέστε το μείγμα των αυγών σταδιακά, και χτυπήστε σε χαμηλή ταχύτητα. Στη συνέχεια προσθέστε το μείγμα αλευριού σταδιακά και χτυπήστε μέχρι να ανακατευτούν καλά τα υλικά σας.
Πάρτε το 1/3 της ζύμης σας και απλώστε το στη φόρμα του κέικ σας. Προσθέστε τη μισή ποσότητα από τη λιωμένη σας σοκολάτα και απλώστε την ομοιόμορφα. Επαναλάβετε αυτά τα βήματα και με την υπόλοιπη ζύμη σας (1/3) και την υπόλοιπη σοκολάτα. Τέλος προσθέστε την τελευταία ποσότητα της ζύμης σας.
Ψήστε για 1 ώρα και 15 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο. Αφήστε το κέικ να κρυώσει μέσα στο ταψί για 15 λεπτά και στη συνέχεια, αφαιρέστε το και τοποθετήστε το σε μια δροσερή επιφάνεια για να κρυώσει τελείως. Όταν το κέικ έχει κρυώσει, το κόβετε σε φέτες και το σερβίρετε. Καλή σας απόλαυση!

Πηγή: Αλλατίνη