ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΜΠΟΥΤΣΙΚΑΚΗΣ: «Ούτε βήμα πίσω στα Εθνικά ζητήματα – Φωτεινό παράδειγμα ο Πειραιώτης ήρωας των Ιμίων Παναγιώτης Βλαχάκος»

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


«Επιθυμούμε την καλή γειτονία αλλά δεν διαπραγματευόμαστε ούτε ένα εκατοστό ελληνικής γης με τους Τούρκους» αναφέρει ο Χριστόφορος Μπουτσικάκης στο Piraeus Press και στον Σαράντο Ευσταθόπουλο.

Με αφορμή την συνεχώς αυξανόμενη προκλητική συμπεριφορά των Τούρκων στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο, το Piraeus Press ζήτησε την άποψη του υποψηφίου Βουλευτή της ΝΔ Α Πειραιά και Νήσων Χριστόφορου Μπουτσικάκη, σχετικά με το κυριότερο ίσως εθνικό ζήτημα των ημερών.

Παρακάτω θα διαβάσετε αυτούσια τη δήλωση του κ. Μπουτσικάκη, ο οποίος ξεκαθαρίζει πως η Νέα Δημοκρατία με αυτοδύναμη Κυβέρνηση, «θα βάλει την Τουρκία στη θέση της», βάζοντας τέρμα στο μπαράζ προκλητικών ενεργειών των τελευταίων μηνών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΑΝΕΦΕΡΕ Ο ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΜΠΟΥΤΣΙΚΑΚΗΣ ΣΤΟ PIRAEUS PRESS ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Παρακολουθούμε την Τουρκία να αυξάνει καθημερινά την πίεση στο Αιγαίο και την Κύπρο. Ενώ με την τακτική τους αυτή έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν την πεποίθηση ότι το «θερμό επεισόδιο» είναι δεδομένο και μάλιστα αποτελεί θέμα χρόνου. Εσείς τι λέτε για αυτό;

Εμείς στη Νέα Δημοκρατία τοποθετούμε διαχρονικά τα εθνικά μας θέματα στην υψηλότερη θέση των προτεραιοτήτων μας.

Για αυτό άλλωστε είμαστε και η μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη των ιστορικών αποφάσεων που καθόρισαν την πορεία της πατρίδας μας τα τελευταία 50 χρόνια περίπου.

Ας έλθουμε όμως στο συγκεκριμένο ζήτημα που αναφερθήκατε, τα ελληνοτουρκικό και τη σχέση μας με την Τουρκία σήμερα.

Όντως, η Τουρκία τους τελευταίους μήνες έχει αυξήσει την προκλητικότητά της, πιστή στο δόγμα «πίεσε πίεσε κάτι θα πάρεις».

Το ζήτημα είναι τι κάνουμε εμείς από την άλλη μεριά, τι κάνει η Ελληνική Κυβέρνηση.

Και επειδή εκ του αποτελέσματος η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ κατανοούμε ότι δεν έπραξε απολύτως τίποτα και στον τομέα αυτό, σας διαβεβαιώνω ότι η ΝΔ, με αυτοδύναμη κυβέρνηση, θα αποκαταστήσει την εθνική μας αξιοπρέπεια και θα βάλει την Τουρκία και τον Τούρκο Πρόεδρο στη θέση τους.

Το φρόνημα του λαού μας είναι υψηλό, το συναντώ σε συζητήσεις μου στον Πειραιά και τα νησιά μας με νέους ανθρώπους καθημερινά.

Η ετοιμότητα των ενόπλων δυνάμεών μας είναι αδιαμφισβήτητη.

Το σθένος μας είναι διαχρονικά καταμετρημένο.

Επιθυμούμε την καλή γειτονία με την Τουρκία αλλά:

Δεν κάνουμε ούτε βήμα πίσω στα Εθνικά ζητήματα.

Δεν διαπραγματευόμαστε ούτε εκατοστό ελληνικής γης.

Δεν θα επιτρέψουμε να υποστεί η πατρίδα μας νέα εθνική ταπείνωση όπως αυτή των Ιμίων το 1996.

Μάλιστα εμείς στον Πειραιά έχουμε ως Φωτεινό παράδειγμα τον Πειραιώτη ήρωα των Ιμίων Παναγιώτη Βλαχάκο, ο ανδριάντας του οποίου στέκει αγέρωχος στο κέντρο της πόλης να μας θυμίζει το ηρωικό του παράδειγμα.

Όλα αυτά τα αναφέρω όχι γιατί η Νέα Δημοκρατία επιδιώκει την ένταση με τους γείτονες, αλλά γιατί αποτελούν τα εχέγγυα της αποφυγής ενός θερμού επεισοδίου.

Έχοντας λοιπόν την απαραίτητη αυτογνωσία, την κατάλληλη αυτοπεποίθηση και το δίκιο με το μέρος μας, είμαι βέβαιος ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ως αυριανός Πρωθυπουργός, θα προβεί σε όλους εκείνους τους κατάλληλους χειρισμούς ώστε να μπει ένα τέλος στην προκλητικότητα των Τούρκων και να επανέλθει το αίσθημα της εθνική υπερηφάνειας στους Έλληνες πολίτες.

Διαβάστε επίσης:

ΕΚΛΟΓΕΣ 2019 – Για αυτό το λόγο ήρθε ο Κώστας Μπακογιάννης στον Πειραιά (ΦΩΤΟ + ΒΙΝΤΕΟ)

ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΜΠΟΥΤΣΙΚΑΚΗΣ: Μεγαλειώδης ανοιχτή προεκλογική συγκέντρωση με 1.000 άτομα (ΦΩΤΟ + ΒΙΝΤΕΟ)