ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΕΦΑΛΑΣ: Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Κορυδαλλού με συγκεκριμένες προτάσεις για την «επόμενη ημέρα»

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


- Ο Δημήτρης Κεφάλας είναι υποψήφιος Δημοτικός σύμβουλος Κορυδαλλού με τον Σταύρο Κασιμάτη και το συνδυασμό «Πολίτες για τον Κορυδαλλό»

- Διαβάστε τη συνέντευξη που έδωσε ο υποψήφιος αποκλειστικά στον Εκδότη του Piraeus Press, Σαράντο Ευσταθόπουλο

Ο Δημήτρης Κεφάλας είναι ένας δραστήριος πολίτης με σημαντικές βλέψεις για τον τόπο του.

Στην συνέντευξή του αναφέρεται στους λόγους που αποφάσισε να στηρίξει τον Δήμαρχο Κορυδαλλού Σταύρο Κασιμάτη και επισημαίνει σημαντικές προτάσεις, ώστε ο Κορυδαλλός να αναβαθμιστεί ριζικά.

Επαγγελματικό Επιμελητήριο Πειραιά, Νέα Δημοκρατία, Σκάκι. Δημήτρη, αλήθεια, πόσο καιρό γνωριζόμαστε; 

Σαράντο είναι μεγάλη μου τιμή που δίνω συνέντευξη στο Piraeus Press, είναι αλήθεια έχουμε δώσει από παλιά πολλούς αγώνες μαζί τόσο στην παράταξή μας όσο και για την επιτυχή εκλογή μας στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Πειραιά και έχουμε παίξει και ως αντίπαλοι σκάκι, εγώ στον Σκακιστικό Όμιλο Κορυδαλλού και εσύ στον Φοίβο Πειραιά.

Ανέφερε σε παρακαλώ στους αναγνώστες μας, τι γίνεται ως αναφορά τις εκλογές στον Κορυδαλλό; 

Θα κατέλθουν στις εκλογές έξι δημοτικές παρατάξεις. Έχω την τιμή και την χαρά αρκετές από αυτές να με έχουν προτείνει για υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο. Εγώ για τους λόγους που θα ήταν χαρά μου να αναφέρω στους αναγνώστες, συνειδητά στηρίζω τον νυν δήμαρχο του Κορυδαλλού, Σταύρο Κασιμάτη με τον συνδυασμό «Πολίτες για τον Κορυδαλλό» ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος.

Για ποιους λόγους επέλεξες να στηρίξεις τον νυν δήμαρχο; 

Επέλεξα να στηρίξω τον Σταύρο Κασιμάτη για τρεις λόγους.

Πρώτον, από το 2007 συνεργαζόμαστε ανελλιπώς  σε τομείς αθλητισμού, πολιτισμού, παιδείας, νεοφυών επιχειρήσεων και θεμάτων περιβάλλοντος. Μάλιστα παλαιότερα, ήμουν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος του, χωρίς να εκλεγώ. Η σχέση αυτή έχει γερές βάσεις και έχει περάσει και δύσκολες καταστάσεις όπως όλες οι υγιείς, δημοκρατικές και με ηθικές αξίες σχέσεις. Και ως γνωστόν εγώ δεν πουλάω αυτές τις σχέσεις. Συνεπώς, συνειδητά, καθολικά, και με όλες μου τις δυνάμεις στηρίζω τον Σταύρο Κασιμάτη. Μας εμπνέει.

Δεύτερον, η μόνη από τις έξι παρατάξεις η οποία έχει ένα ολοκληρωμένο και ρεαλιστικό πρόγραμμα για το πως θέλουμε και πως μπορεί να γίνει ο Κορυδαλλός την επόμενη δεκαετία είναι η παράταξη του κ. Κασιμάτη. Για του λόγου το αληθές διαβάστε το αναλυτικό πρόγραμμά μας στο www.skasimatis.gr . Άλλωστε, τα έργα που έχουν υλοποιηθεί τα τελευταία 12 χρόνια, διάστημα που η παράταξη αυτή έχει τα ηνία της πόλης είναι αξιοσημείωτα και τα χαίρονται και τα βιώνουν κάθε μέρα οι πολίτες της πόλης. Ενημερωθείτε αν θέλετε, από το site www.korydallos.gr για όλα τα έργα που έχουν υλοποιηθεί σε κάθε τομέα του επιστητού.

Τρίτον, ως αυθύπαρκτες προσωπικότητες εμείς οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης «Πολίτες για τον Κορυδαλλό» μάς έχει δωθεί το ελεύθερο να συνδιαμορφώσουμε την πολιτική της «επόμενης ημέρας» και έχω εγώ την χαρά να προτείνω, ως ενεργός υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος δράσεις που συνοψίζονται σε 6 άξονες και 3 εμβληματικά έργα για τον Κορυδαλλό της «επόμενης ημέρας».

Θα ήθελες να μας αναφέρεις αυτούς τους 6 άξονες και τα 3 εμβληματικά έργα που προτείνεις για τον Κορυδαλλό της «επόμενης ημέρας»;

Να σημειώσω ότι τα παρακάτω δεν είναι δεσμεύσεις της παράταξης και του δημάρχου μας, αλλά είναι προσωπικές προτάσεις και αιτούμαι την στήριξη των συμπολιτών μου με την ψήφο τους ώστε να μου δώσουν την δύναμη να τα διεκδικήσω για να υλοποιηθούν από την δημοτική αρχή που θα αναλάβει.

Προτάσεις Δημήτρη Κεφάλα σε 6 άξονες και 3 εμβληματικά έργα :

 6 άξονες.

1ος) Κορυδαλλός και Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

  • Στενή συνεργασία με τα πανεπιστήμια και τις ιδιωτικές σχολές της ευρύτερης περιοχής μας τόσο σε επίπεδο δράσεων όσο σε επίπεδο κατάθεσης προγραμμάτων.
  • Στεγαστικό επίδομα σε όλους όσους φοιτούν, σπουδαστές και φοιτητές, οι οποίοι επιθυμούν να ενοικιάσουν σπίτι στον Κορυδαλλό. Ενίσχυση έτσι της τοπικής οικονομίας και κάλυψη ταυτοχρόνως της έλλειψης εστιών των εγγύτερων πανεπιστημιακών ιδρυμάτων.2ος) Κορυδαλλός «Καθαρός» και «Πράσινος».
  • Να δημιουργηθεί πρόγραμμα ανάπλασης των προσόψεων των κτιρίων καθώς και να δοθούν κίνητρα για συνενώσεις αυλών και κήπων στα οικοδομικά τετράγωνα της πόλης μας ώστε να αυξηθεί ο χώρος πρασίνου «εντός των τοιχών». Ενίσχυση και της «πράσινης ταράτσας» μέσω επιδοτήσεων και κινήτρων στους κατοίκους.
  • Υπογειοποίηση των κάδων σε κεντρικά σημεία της πόλης και επαναπρογραμματισμός του συστήματος καθαριότητας.

3ος) Κορυδαλλός του Πολιτισμού, του Αθλητισμού και της Δημιουργίας.

  • Ανασύσταση των επιτροπών Αθλητισμού και Πολιτισμού με εθελοντική συμμετοχή πολιτών. Επανασχεδιασμός από ειδικούς, των δομών και των στόχων για τον πολιτισμό και τον αθλητισμό στην πόλη μας. Μετατροπή του Κορυδαλλού σε πολιτιστικό και αθλητικό κέντρο εθνικής εμβέλειας.
  • Πολλές μικρές παρεμβάσεις για αθλητικές υποδομές σε γειτονιές της πόλης. Έμφαση στον αθλητισμό της γειτονιάς και των σχολείων, που θα δώσει τη δυνατότητα με μικρό κόστος συμμετοχής για όλους, που θα δώσει διέξοδο, θα εκπαιδεύσει και θα ενισχύσει τη κοινωνική συνοχή και θα δώσει κοινωνικό όραμα στους πολίτες μας.4ος) Κορυδαλλός πρωτίστως Ασφαλής.
  • Συστηματική συνεργασία Δήμου και Ελληνικής Αστυνομίας και δημιουργία μεικτών ομάδων αστυνομικών και δημοτικών αστυνόμων για την αντιμετώπιση του μικροεγκλήματος.
  • Διακριτική αστυνόμευση σε όλες τις περιοχές του Κορυδαλλού με έμφαση στην γειτονιά. Ουσιαστική και καθολική αντιμετώπιση της παραβατικότητας συγκεκριμένων συμπολιτών  μας στον Άνω Κορυδαλλό.

5ος) Κορυδαλλός της οικονομικής Ανάπτυξης και Ευημερίας.

  • Θέσπιση προγράμματος για μηδενικά δημοτικά τέλη για 3 χρόνια σε νέες επιχειρήσεις που θα «ανοίξουν» στον Άνω Κορυδαλλό και σε στοχευμένες περιοχές της πόλης μας.
  • Επιδότηση της στέγης νέων ζευγαριών της πόλης και μονο - γονεϊκών οικογενειών για 3 έτη είτε μέσω ελαφρύνσεων και απαλλαγών από δημοτικά τέλη είτε μέσω αξιοποίησης ευρωπαικών και κοινωνικών προγραμμάτων.

6ος) Κορυδαλλός «Έξυπνος» και «Ψηφιακός».

  • Δημιουργία εφαρμογών που συμβάλλουν στην συμμετοχή των πολιτών και προσφέρουν πρόσβαση σε χρήσιμες πληροφορίες που αφορούν την γειτονιά, την πόλη, την καθημερινότητα και τις «υποχρεώσεις» του δήμου προς τους πολίτες. Εξυπηρέτηση των πολιτών μέσα από διαδικτυακές υπηρεσίες για γρήγορη και οικονομική επικοινωνία.
  • Δωρεάν ασύρματη πρόσβαση στο διαδίκτυο σε όλη την πόλη με σεβασμό στους πολίτες που έχουν ευαισθησία στα θέματα βλαβερής ακτινοβολίας.  Δημιουργία αντιδημαρχίας ψηφιακών θεμάτων.

3 εμβληματικά έργα.

1ο) Δημιουργία Μουσείου στον Κορυδαλλό. Είμαστε από τους ελάχιστους δήμους που δεν διαθέτουν μουσείο. Θα μπορούσε να δημιουργηθεί μουσείο κινηματογράφου με μόνιμη έκθεση αντικειμένων ή μουσείου λαϊκής τέχνης μέσα από την αξιοποίηση περιοδικών εκθέσεων άλλων φορέων ή μέσω της αξιοποιήσεων των παλαιών αντικειμένων τέχνης που έχουν οι πολίτες της πόλης μας δίνοντας τους κίνητρο την δωρεάν συντήρηση και αποκατάσταση των αντικειμένων αυτών, της διασφάλισης της κατοχής των περιουσιακών αυτών αντικειμένων τους και έκθεσής τους στο μουσείου του Δήμου για συγκεκριμένο διάστημα και επιστροφή μετά στον κάτοχό τους.

2ο) Δημιουργία υπαίθριων αντιγράφων έργων τέχνης με σχετικές πληροφορίες, σε επιλεγμένα σημεία της πόλης όπως στάσεις εισόδων σχολείων, κεντρικών οδών, δημοτικών κτηρίων κλπ. Για φανταστείτε έξω από μια στάση λεωφορείου που περιμένει ο κόσμος να υπάρχει μια ειδική κατασκευή αντοχής με ένα αντίγραφο τέχνης, να μπορεί εκτός του να το δει και να το αγγίξει, να βάλει ακουστικά ο συμπολίτης μας και να ακούσει σχετικές πληροφορίες για το συγκεκριμένο έργο τέχνης καθώς και το πρόγραμμα πολιτισμού της πόλης μας! Τα αντίγραφα μπορεί να είναι όλων των τάσεων, περιόδων και όλων των ειδών τέχνης ώστε να καλυφθεί κάθε γούστο και στιλ των συμπολιτών μας.

3ο) Αξιοποίηση των νέων δυνατοτήτων μεταφοράς ανθρώπων και προϊόντων στην πόλη μας. α) ΜΕΤΡΟ. Θα μπορούσε στον νέο σταθμό μετρό της πόλης μας να δημιουργήσουμε ένα συγκεκριμένο ύφος και στυλ του σταθμού διαφορετικού από όλους τους άλλους σταθμούς στην Αττική, και όχι τυποποιημένο,  ενισχύοντας το σταθμό μετρό Κορυδαλλού ως τοπόσημο και σήμα κατεθέν της πόλης μας, με θεματολογία που θα αποφασίσουν οι πολίτες μας πχ. θα μπορούσε να είχε σχέση με το σκάκι, με σχετικά χρώματα, αξιοποίηση της τηλεματικής, δημιουργία μουσείου σκακιού κλπ. β) ΥΔΑΤΟΔΡΟΜΙΑ. Αξιοποίηση του μητροπολιτικού σταθμού υδατοδρομίου που θα δημιουργηθεί σε λίγα χιλιόμετρα απόσταση από την πόλη μας. Υδροπλάνα θα ενώνουν τον μητροπολιτικό σταθμό με όλην την Ελλάδα. Συνεργασίες και από κοινού αξιοποιήσεις με τους αρμόδιους θα μπορούσε όχι μόνο να ενισχύσουν την τακτική σύνδεση του Κορυδαλλού με το υδατοδρόμιο αλλά και γιατί όχι την «εκμετάλευση» με όλους τους τρόπους και με όλες τις επιχειρηματικές δράσεις που θα συνδέονται άμεσα ή έμμεσα με τη λειτουργία των Υδατοδρομίων και τη συμβολή τους στην τοπική οικονομία.

Ευχαριστούμε για την εκτενή ενημέρωση. Θα ήθελα να αναφέρεις στους αναγνώστες πώς μπορεί κάποιος να έρθει σε επικοινωνία μαζί σου;

Θα χαρώ πολύ να συνομιλήσω με τους συμπολίτες μου και να συζητήσω για όλα τα προβλήματα της πόλης και να προτείνουμε μαζί λύσεις. Μέσα από την σελίδα μου στο facebook: Δημήτρης Κεφάλας – δράσεις μπορούμε καθημερινά να συνομιλούμε μέσω της εφαρμογής του messenger καθώς και κανονίζοντας ραντεβού από κοντά μέσω του τηλεφώνου 6970342182.

Ευχαριστώ θερμά για την συνέντευξη.