Είσαι έγκυος την Άνοιξη; Αυτές είναι οι καλύτερες τροφές


Αυτή η εποχή της Άνοιξης θεωρείται η πιο ‘’βαριά’’ του χρόνου. Οι εναλλαγές της θερμοκρασίας από το πρωί ως το βράδυ μας κάνει να νιώθουμε από τη μία χαρούμενες και από την άλλη μελαγχολικές. Αν βρίσκεσαι μάλιστα και στην περίοδο της εγκυμοσύνης σου αυτό θα το νιώθεις πιο πολύ. Πολλές από εσάς αναρωτιέστε ποιες είναι οι καλύτερες τροφές αυτήν την εποχή. Απευθυνθήκαμε σε ειδικούς και μας τις παρουσιάζουν!

  • Φράουλες. Αρκεί φυσικά να αγοράζετε βιολογικές. Είναι ένα ωφέλιμο φρούτο που περιέχει περισσότερη βιταμίνη C και από το πορτοκάλι. Υποστηρίζει το ανοσοποιητικό σύστημα, την ανάπτυξη και τα γερά οστά του μωρού, και σας βοηθά να απορροφήσετε σίδηρο, απαραίτητο για την πρόληψη της αναιμίας.
  • Σπαράγγια. Αν δεν σας αρέσει η γεύση τους, κάντε μία προσπάθεια μιας και είναι το λαχανικό εκείνο που είναι ωφέλιμο την περίοδο της κύησης. Ένα φλιτζάνι σπαράγγια παρέχει πάνω από το μισό των ημερήσιων αναγκών σε φυλλικό οξύ, το οποίο βοηθά στην πρόληψη των βλαβών του νευρικού σωλήνα στα βρέφη.
  • Βερίκοκα. Είναι εξαιρετική πηγή βιταμίνης Α που ισχυροποιεί το ανοσοποιητικό σύστημα, και προστατεύει την δική σας όραση και του μωρού σας.
  • Σπανάκι. Η πιο δυναμωτική τροφή! Ο σίδηρος βοηθά το σώμα να παράγει αιμοσφαιρίνη, την πρωτεΐνη στα ερυθρά αιμοσφαίρια που μεταφέρει το οξυγόνο στα άλλα κύτταρα.