Ας παρακινήσουμε τους νέους καλλιτέχνες!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Τα σετ ζωγραφικής είναι ένα τέλειο δώρο για κάθε παιδί. Δεν υπάρχει παιδί που να μην του αρέσει να χρωματίζει και να αναδημιουργεί σε ένα λευκό χαρτί τον κόσμο γύρω του.

Τα σετ ζωγραφικής είναι ένα τέλειο δώρο για κάθε παιδί. Δεν υπάρχει παιδί που να μην του αρέσει να χρωματίζει και να αναδημιουργεί σε ένα λευκό χαρτί τον κόσμο γύρω του. Οι πρώτοι έγχρωμοι πίνακες απεικονίζουν πιο συχνά αγαπημένους χαρακτήρες, οικογένεια και αντικείμενα γύρω μας.

Αλλά ακόμη και για τα παιδιά, η ζωγραφική δεν είναι απλώς ένα παιχνίδι, αλλά μια δημιουργική δραστηριότητα που αναπτύσσει τη συναισθηματική και πνευματική τους ανάπτυξη. Μερικές φορές τα πολύχρωμα σχέδια είναι ο πιο ακριβής οδηγός για τα αισθήματα και τα συναισθήματα ενός παιδιού.

Το σχέδιο είναι μια δημιουργική δραστηριότητα. Στην αρχή, όταν το παιδί είναι μικρό, είναι ένας ενδιαφέρον τρόπος διασκέδασης, ενώ στα μεγαλύτερα παιδιά γίνεται συνειδητή δημιουργικότητα. Έτσι ανακαλύπτουν και αναπτύσσουν το ταλέντο τους. Μαζί με την αντίληψη του κόσμου, οι καλές τέχνες βελτιώνουν την επιδεξιότητα των παιδιών, τη χωρική σκέψη και βοηθούν στην συνειδητοποίηση της ποικιλομορφίας των χρωμάτων και των σχημάτων γύρω μας.

Με ένα σετ ζωγραφικής , τα μικρά θα ενθαρρύνονται να αναζητήσουν τρόπους να εκφραστούν, να ανακαλύψουν ξανά τον εαυτό τους και τον κόσμο γύρω τους. Επίσης, τα πιτσιρίκια έχουν την επιθυμία να δημιουργήσουν από το νηπιαγωγείο, όπου απολαμβάνουν να ζωγραφίζουν με τους φίλους τους. Στη σχολική ηλικία, οι καλές τέχνες είναι ήδη ένα από τα υποχρεωτικά μαθήματα.

Τα χρωματιστά μολύβια, τα χρώματα, τα πινέλα και όλα τα άλλα αξεσουάρ είναι πάντα ένα αγαπημένο και επιθυμητό δώρο από τα παιδιά. Συνήθως ξεκινά με βιβλία ζωγραφικής και μπλοκ λευκού χαρτιού. Τα παιδιά που λατρεύουν να ζωγραφίζουν σταδιακά ανακαλύπτουν ξανά διάφορα είδη χρωμάτων, παστέλ, παλέτες. Οι ενήλικες καλλιτέχνες χρειάζονται περισσότερα επαγγελματικά εργαλεία, τα οποία περιλαμβάνουν διάφορα χαρτόνια, βάσεις, πινέλα, ακουαρέλες και άλλα εργαλεία για να πραγματοποιήσουν τη δημιουργική διαδικασία.

Μία από τις πιο σημαντικές προϋποθέσεις που πρέπει να πληροί ένα παιδικό σετ ζωγραφικής είναι να είναι ασφαλές. Αυτό σημαίνει ότι είναι κατασκευασμένο από υλικά που δεν θα ερεθίσουν το ευαίσθητο δέρμα του μωρού και θα κρύψουν τον κίνδυνο τραυματισμού. Μια ποικιλία από ποιοτικά και κατάλληλα αξεσουάρ είναι διαθέσιμα στα εξειδικευμένα παιδικά καταστήματα KIDSBOX. Εδώ θα βρείτε άφθονα είδη για μικρούς και μεγάλους κατεργάρηδες.

Κάθε μικρός καλλιτέχνης χρειάζεται πρώτα ένα κατάλληλο τετράδιο, σκίτσο ή χαρτί για να μην δημιουργήσει τα πρώτα του σχέδια στους τοίχους του σπιτιού. Τα παιδιά λατρεύουν τα βιβλία ζωγραφικής στην αρχή. Με χρωματιστά μολύβια ή μαρκαδόρους, απολαμβάνουν να σχεδιάζουν σκηνές από αγαπημένες ταινίες και παραμύθια.

Σταδιακά στο νηπιαγωγείο αρχίζουν να μαθαίνουν να φτιάχνουν πολύχρωμες εφαρμογές με πολύχρωμα γυαλιστερά μπλοκ. Στη σχολική ηλικία χρειάζονται ακουαρέλες, πινέλα, επιθέματα και παλέτα. Στη συνέχεια αρχίζουν να πειραματίζονται με διαφορετικά χρώματα και τεχνικές ζωγραφικής.

Δεν υπάρχει παιδικό πάρτι χωρίς μπογιές προσώπου. Στα πιτσιρίκια αρέσει να μεταμορφώνονται σε αγαπημένα ζώα και υπερήρωες, κάτι που κάνει κάθε γιορτή μια πολύχρωμη περιπέτεια. Οι εξειδικευμένες βαφές είναι υποαλλεργικές και κατάλληλες για το ευαίσθητο παιδικό δέρμα.

Οι τρισδιάστατες φιγούρες από χαρτόνι είναι επίσης ένα κίνητρο για κάθε μικρό καλλιτέχνη. Πρέπει να συναρμολογηθούν και να χρωματιστούν. Τα κιτ περιλαμβάνουν όλα τα απαραίτητα υλικά, συμπεριλαμβανομένων πρόσθετων διακοσμητικών και κολλών. Κάθε παιχνίδι ενδείκνυται για την ηλικία για την οποία είναι κατάλληλο. Στόχος είναι, αν υπάρχουν μικρά στοιχεία, οι γονείς να είναι προσεκτικοί και, αν χρειαστεί, να βοηθήσουν τα παιδιά στη συναρμολόγηση του διασκεδαστικού ειδώλου ή εικόνας.

Οι επιτραπέζιοι μαγνητικοί πίνακες σχεδίασης είναι ένα άλλο αγαπημένο παιχνίδι των παιδιών. Το πλεονέκτημά τους είναι ότι δεν κρύβουν τον κίνδυνο μεγάλης ζημιάς στο χρώμα. Δεν απαιτούν επιπλέον μολύβια ή χρώματα. Μεταφέρονται εύκολα και το παιδί μπορεί να τα αντιμετωπίσει τόσο στο σπίτι όσο και στο εξωτερικό.

Οι πίνακες είναι πολύ κατάλληλοι για τα μικρά στην προσχολική ηλικία, όταν μαθαίνουν να σχεδιάζουν διάφορα σχήματα και αντικείμενα, γράμματα και αριθμούς.

Βοηθήματα σχεδίασης, κιτ και περισσότερο διασκεδαστικό εκπαιδευτικό υλικό επιτραπέζιου υπολογιστή είναι διαθέσιμα στο KIDSBOX. Όλα τα παιδικά είδη έχουν τα απαραίτητα πιστοποιητικά ποιότητας και είναι οικονομικά. Κατασκευάζονται από τις μεγαλύτερες εταιρείες στον κόσμο που δημιουργούν εξειδικευμένα παιδικά είδη.

Φωτογραφίες: KIDSBOX