Κίνδυνος για την υγεία οι σαγιονάρες;

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Σαφώς και πρόκειται για το πιο γνωστό καλοκαιρινό αξεσουάρ, μιας και είναι ιδιαίτερα βολικές, όμως σύμφωνα με τους ειδικούς, οι σαγιονάρες μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα στην υγεία, γι' αυτό και χρειάζεται προσοχή όταν τις φοράτε.

Αρχικά, σε περίπτωση που πρόκειται να γυμναστείτε ή να περπατήσετε αρκετές ώρες, ακόμα και στην πόλη, προτιμήστε κάποιο άλλο παπούτσι, μιας και οι σαγιονάρες δεν προσφέρουν καμία απολύτως στήριξη στην καμάρα του ποδιού, ούτε προστατεύουν τις φτέρνες, όπως επίσης δεν απορροφούν και τους κραδασμούς, βάσει όσων αναφέρει η Αμερικανική Ένωση Ποδιάτρων.

Οι κραδασμοί στο περπάτημα προκαλούν πόνους και τραύματα, όχι μόνο στο τμήμα της πατούσας, αλλά σε ολόκληρο το πόδι, μέχρι και τη μέση, ενώ μπορούν να οδηγήσουν ακόμα και σε διάστρεμμα στον αστράγαλο, κατάγματα στα δάχτυλα, πελματιαία απονευρωσίτιδα, όπως επίσης και να προκαλέσουν προβλήματα των νεύρων.

Επιπλέον, δεν πρέπει ποτέ να φοράτε σαγιονάρες στην οδήγηση, μιας και επηρεάζουν τον έλεγχο του οδηγού του οχήματος σε περίπτωση που γλιστρήσουν από το πόδι και σφηνώσουν κάτω από τα πεντάλ.

Ένας ακόμα κίνδυνος όταν φοράτε σαγιονάρες είναι και η βλάβη που μπορεί να πάθετε από την ηλιακή ακτινοβολία, καθώς όταν το πόδι σας εκτίθεται όλη την ημέρα στον ήλιο, πρέπει να φροντίσετε να το προστατέψετε βάζοντας αντηλιακό, ώστε να μειώστε τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του δέρματος.

Πηγή: E-Radio.gr Daily