Θεραπεύτηκε από την λευχαιμία με τον ιό του Aids!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Μια πραγματικά συγκλονιστική ιστορία!

O Marshall Jensen από τις ΗΠΑ διαγνώστηκε με οξεία λεμφοβλαστική λευχαιμία το 2012 και τα τελευταία δύο χρόνια οι γιατροί έψαχναν για μια αποτελεσματική θεραπεία.

Τελικά δέχτηκε να λάβει μια νέα πειραματική γονιδιακή θεραπεία ως ύστατη λύση. Με την θεραπεία ουσιαστικά εμφύτευσαν λευκά κύτταρα του αίματος με απενεργοποιημένο τον ιό HIV δηλαδή του ιού του AIDS.

Την ίδια θεραπεία πήραν συνολικά 30 ασθενείς που συμμετείχαν στη μελέτη, οι 23 είναι ακόμα ζωντανοί και 19 είναι σε ύφεση σύμφωνα με το δημοσίευμα της Daily Mail.

O 30χρονος Marshall είχε διαγνωστεί με μια εξαιρετικά επιθετική μορφή καρκίνου πριν από δύο χρόνια, μόλις είχε αποκτήσει το πρώτο του παιδάκι. Πλέον πλέον η ασθένεια του είναι σε πλήρη ύφεση, χάρη στην επαναστατική θεραπεία με την οποία του εμφύτευσαν στον οργανισμό τον ιό του Aids.

1415756021204 Image galleryImage A Utah man s leukemia is

Τα κύτταρα με τον ιό του Aids που του εμφυτεύτηκαν είχαν ως στόχο να "χτυπήσουν" τον καρκίνο και το πέτυχαν. Η σύνδεση μεταξύ της λευχαιμίας και του ιού HIV ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά το 2006, όταν ένα οροθετικό άτομο διαγνώστηκε με οξεία μυελοειδή λευχαιμία. Μετά τη λήψη μοσχεύματος μυελού των οστών από δότη με μια σπάνια γενετική μετάλλαξη, ο καρκίνος παρουσίασε ύφεση και το Aids "εξαφανίστηκε" από τον οργανισμό του, κάνοντας τον, τον πρώτο άνθρωπο που θεραπεύτηκε ποτέ από τον ιό.

Πλέον οι γιατροί ελπίζουν να οδηγηθούν σε μια νέα μέθοδο εξάλειψης του καρκίνου.

Πηγή: Helthpro.gr