ΣΟΚ: Μητέρα 2 Αγοριών ζει τον χειρότερο εφιάλτη της καθώς και τα 2 παιδιά της Διαγνώστηκαν με…

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Οι 6χρονοι δίδυμοι Logan και Regan Skinner, διαγνώστηκαν με την καταστροφική ασθένεια με έναν χρόνο διαφορά ο ένας από τον άλλον, καθώς το δέρμα τους άρχισε να κιτρινίζει και μελάνιαζαν εύκολα.

Διαγνώστηκαν με οξεία λεμφοβλαστική λευχαιμία, που προσβάλλει το μυελό των οστών και εξελίσσεται γρήγορα.

Τώρα, μετά από 4 χρόνια θεραπείας, ο Logan έχει τελειώσει τις χημειοθεραπείες του, ενώ ο Regan θα τις ολοκληρώσει τον επόμενο μήνα.

Τα αδέρφια θα πρέπει να κάνουν τακτικούς ελέγχους, συμπεριλαμβανομένων εξετάσεων αίματος κάθε τέσσερις εβδομάδες για τα επόμενα τρία χρόνια, αλλά οι γιατροί είναι αισιόδοξοι.

1

2

Η οξεία λεμφοβλαστική λευχαιμία είναι καρκίνος των λευκών αιμοσφαιρίων. Τα αίτια δεν είναι ακόμη γνωστά, αλλά μελέτες έχουν ανακαλύψει ότι τα πανομοιότυπα δίδυμα διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης της νόσου.

Ο Logan, ο οποίος είναι έξι λεπτά μεγαλύτερος από τον αδελφό του, ήταν ο πρώτος που αρρώστησε. Η διάγνωση ήρθε τον Αύγουστο του 2012.

Κατά τη διάρκεια της θεραπείας του, ανέπτυξε δυνητικά θανατηφόρα σηψαιμία και τότε ήταν που η μητέρα του πίστεψε ότι πραγματικά θα τον έχανε.

Νομίζεις ότι δεν θα συμβεί σε σένα ή στα παιδιά σου και τότε συνειδητοποιείς ότι κανείς δεν εξαιρείται. Είναι απλά τρομακτικό.

Η κα Skinner, η οποία ζει με τον 24χρονο σύντροφό της Darren και τους δύο γιούς τους, είπε ότι η διάγνωση του Logan ήταν ένα τρομερό βάρος για την οικογένεια από τη Βοστώνη. Αλλά είπε ότι έγινε διπλά δύσκολο, ένα χρόνο αργότερα, όταν ο Regan άρχισε να μελανιάζει πολύ εύκολα.

3

4

5

Η εκπαιδευόμενη κοινωνική λειτουργός, που έμεινε έγκυος στα δίδυμα όταν εκείνη ήταν 18 χρονών, είπε ότι η διάγνωση του Regan έγινε με διαφορετικό τρόπο, αλλά παρ” όλα αυτά, δεν άργησαν να επιβεβαιωθούν οι χειρότεροι φόβοι τους.

6

Όταν μου είπαν ότι και ο Regan είχε την ασθένεια, δεν το άντεξα. Αναρωτήθηκα αν θα ήμουν σε θέση να τους φροντίσω και τους δύο, αλλά τελικά τα κατάφερα.

Ο Logan έκανε χημειοθεραπείες για έξι μήνες και ο Regan για τέσσερις, οι οποίες θα τελειώσουν σύντομα.

Τα αγόρια θα πρέπει επίσης να κάνουν οσφυονωτιαία παρακέντηση, όπου το υγρό αποστραγγίζεται από τη σπονδυλική στήλη, κάθε 12 εβδομάδες για να συνεχίσουν να καταπολεμούν την ασθένειά τους. Οι γιατροί θα τους παρακολουθούν συνεχώς, καθώς ο καρκίνος είναι πιο πιθανό να επανέλθει κατά το πρώτο έτος, αλλά το ποσοστό επιβίωσης είναι γύρω στο 70%, δηλαδή αυξάνεται όσο νεότερος είναι ο ασθενής.