Σήμερα η κρίσιμη συνάντηση Μέρκελ-Ομπάμα στο περιθώριο των G7

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ρεαλισμό, τέλος στην λιτότητα και άμεσα λύση για το ελληνικό ζήτημα, αναμένεται να ζητήσει σήμερα ο Μπαράκ Ομπάμα από την Άνγκελα Μέρκελ κατά την συνάντησή τους πριν την έναρξη των εργασιών των G7. 

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του τηλεοπτικού σταθμού Mega στην Ουάσινγκτον, Μιχάλη Ιγνατίου, ο πρόεδρος των ΗΠΑ ανησυχεί ότι η ελληνική κρίση απειλεί την παγκόσμια οικονομία για αυτό και θα επιμείνει ώστε να επέλθει άμεσα συμφωνία που θα αποτρέψει δυσάρεστες καταστάσεις.

Ειδικότερα κατά την παρέμβαση του Ομπάμα, πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Αμερικανός Πρόεδρος θα ζητήσει ρεαλισμό από την κυρία Μέρκελ ενώ θα απευθύνει έκκληση σε Ευρώπη και Αθήνα να τερματίσουν τις πολιτικές ακροβασίες και να καταλήξουν σε συμφωνία το συντομότερο δυνατό.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, πηγή της αμερικανικής κυβέρνησης ανέφερε ακόμη πως ο Λευκός Οίκος και το υπουργείο των Οικονομικών των ΗΠΑ αντιμετώπισαν πρόβλημα το τελευταίο διάστημα στις επαφές τους με το ΔΝΤ και τη Γερμανία και πρόσθεσε ότι αυτή τη στιγμή στις τάξεις της Ουάσινγκτον δεν κυριαρχεί η αισιοδοξία αλλά αντίθετα, οι Αμερικανοί εκτιμούν πως η κατάσταση είναι δύσκολη.