Ρωσία: Ειδοποιεί την Ουκρανία για την ένταξη της στο ΝΑΤΟ


Τις εντάσεις στην ευρύτερη περιοχή θα αυξήσει ενδεχόμενη υποψηφιότητα ένταξης της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ, σύμφωνα με υψηλόβαθμο Ρώσο αξιωματούχο.

«Είμαι πεπεισμένος ότι οι ανακοινώσεις που έκανε μόλις η ουκρανική ηγεσία το μόνο που θα προκαλέσουν είναι μια περαιτέρω κλιμάκωση της κατάστασης γύρω από την Ουκρανία», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Ριαμπκόφ.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ουκρανός πρόεδρος Ποροσένκο ανακοίνωσε ότι θα διεξάγει δημοψήφισμα σχετικά με το ενδεχόμενο η Ουκρανία να υποβάλει αίτημα εισδοχής στο Βορειοατλαντικό Σύμφωνο, αμέσως μόλις η χώρα εκπληρώσει τις προϋποθέσεις που έχει ορίσει το ΝΑΤΟ, ωστόσο ο επικεφαλής του ουκρανικού κράτους διευκρίνισε ότι θα χρειαστούν ενδεχομένως τουλάχιστον 6 χρόνια προκειμένου να εκπληρώσει τους όρους που έχει θέσει το Βορειοατλαντικό Σύμφωνο, όπως επίσης κα η Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Μόνο όταν εκπληρώσουμε τις απαιτήσεις που έχει ορίσει το ΝΑΤΟ, οι Ουκρανοί πολίτες μπορούν να αποφασίσουν με ένα δημοψήφισμα για την εισδοχή ή όχι στο Βορειοατλαντικό Σύμφωνο», δήλωσε ο Ποροσένκο στο Κίεβο.


Σε ένα άλλο μήνυμα του προς την κοινοβουλευτική συνέλευση του ΝΑΤΟ, ο Πέτρο Ποροσένκο είχε σημειώσει ότι η υποψηφιότητα της Ουκρανίας μπορεί να ενισχύσει την ευρωπαϊκή ασφάλεια.

«Μόνο μαζί μπορούμε να ξεπεράσουμε τις σοβαρές απειλές για την ευρωπαϊκή ασφάλεια που πηγάζουν από τις παράνομες ενέργειες της Ρωσίας», είχε υποστηρίξει σε μήνυμα που διάβασε εκ μέρους του ο σύμβουλός του Ρόστισλαβ Παβλένκο, σύμφωνα με το Ιντερφάξ.

Πηγή:newsbomb.gr